Samliv

Mette Line forlod Kristian efter hjerneskade: Sådan har de det i dag

Der er sket meget, siden Mette Line gik fra Kristian, efter en hjerneskade forandrede ham. Her fortæller de, hvordan de har det sammen i dag.

De lyder som, og ligner på mange måder, et ægtepar på 12. år.

Mette Line Boserup slår benene op i den aflange sofa i sit rækkehus i Virum, hvor hun har afgivet 'den gode plads' i hjørnet til Kristian Boserup. De griner og driller hinanden. Men man fornemmer også noget, der er svært at snakke om.

- Jeg kæmper stadig med mig selv over at have forladt dig, mens du var syg. Men jeg gjorde det for at redde mig selv og børnene. Det var pest eller kolera. Og du blev ofret - og det var egoistisk, siger Mette Line Boserup og kigger over mod Kristian Boserup.

Kampen for at blive en familie igen

Det er nu et år siden, hun valgte at forlade sin mand, efter han blev ramt af en blodprop og fik en alvorlig hjerneskade. 

I dokumentaren 'Dem vi var', som torsdag aften havde tv-premiere på TV 2, ser man, hvordan familien i et år efter ulykken kæmper for at komme tilbage til hverdagen. Til sidst må Mette Line Boserup dog erkende, at kampen er for hård.

'DEM VI VAR'

Dokumentarfilmen ’Dem vi var’ følger Kristian Boserup, hans kone og to børn, fra han som 39-årig blev ramt af en blodprop til cirka et år senere.

Filmen er instrueret af Sine Skibsholt.

I foråret havde 'Dem vi var' biografpremiere i 50 danske biografer, og d. 22 september 2016 har den tv-premiere på TV 2.

Filmen er produceret i samarbejde med MADE BY US og er støttet af Det Danske Filminstitut og TV 2.

- Jeg er ikke længere vred på Mette Line. Hun var på vej ned ad en sort trappe, og hvis vi skulle redde det, der var, og børnene, var det en nødvendighed. Men selvfølgelig ligger det dybt i mig, at jeg er blevet forladt af en, som jeg holder rigtig meget af, siger Kristian Boserup.

Mette Line og Kristian Boserup før og efter ulykken, hvor en fatal blodprop ændrede den 39-årige familiefars personlighed.

Bor 800 meter fra hinanden

I dag bor han i en lejlighed 800 meter fra Mette Line Boserups rækkehus i Virum, hvor børnene Cyron og Celeste også har base. Og selvom de ikke længere bor under samme tag, er de stadig gode venner og ses fast minimum to gange om ugen alle fire.

- Faktisk er vi nok blevet en bedre skilsmissefamilie, end så mange andre er. Og vi har det okay efter omstændighederne, siger Kristian Boserup, der bliver suppleret af sin tidligere ægtefælle:

- Rent personligt har jeg fundet et leje, så jeg ikke er så stresset. Jeg har fundet rum til at være mig og tage mig af børnene - og så har jeg overskud til Kristian, når han har brug for mig. Så det har gjort noget godt for os, siger Mette Line Boserup.

Løbende har de sammen forsøgt at finde en balance, hvor børnene både er blevet involveret i forhold til skaden og forløbet derefter, men hvor de samtidig også er blevet skærmet.

- Celeste har det fint i dag. Cyron er mere skrøbelig, synes jeg, men han er også yngre og er måske først nu begyndt at forstå flere ting, siger Mette Line Boserup.

Hvordan Kristian og Mette Line Boserup er sammen om børnene i dag, forklarer de i klippet herunder: 

Skal lære alting forfra

I dokumentaren 'Dem vi var' ser man, hvordan blodproppen har forandret Kristian Boserup fysisk i form af lammelse i den ene side og mentalt i form af, at han havde svært ved at overskue og strukturere ting.

Vi har begge en forståelse for, at vi ikke skal være til hinder for, at den anden kan finde en partner.

Kristian Boserup

I dag er han bedre gående, husker flere ting, kan uden problem tale og fungerer alene i sin lejlighed, hvor han dagligt får besøg af hjemmeplejen.

Trapper og ujævne veje har han stadig svært ved - ligesom planlægning, struktur og intiativ heller ikke falder naturligt.

- Jeg er lidt som et lille barn, der skal starte forfra. Jeg skal lære det hele igen, så tålmodighed er stadig min største fjende. Det er frustrerende. Og enormt hårdt, siger Kristian Boserup.

Kan man finde kærligheden igen?

Det er derfor også stadig med støtte fra sin tidligere ægtefælle, at han forsøger at kæmpe sig tilbage til et normalt liv. Og lige nu ligger fokus på, at jobprøvning forhåbentlig vil munde ud i et flexjob.

Begge forklarer de, at blodproppen ændrede kærligheden og den ligeværdige relation mellem dem fuldstændig. Dog har forløbet efter ulykken været med til at skabe et nyt tæt bånd mellem dem. 

Mette Line og Kristian Boserup har i dag et godt forhold til hinanden, selvom en hjerneskade har ændret deres relation fuldstændig.

- I dag har vi stadig en form for kærlighed til hinanden. En venskabelig og familiemæssig kærlighed, siger Mette Line Boserup.

- Ja, det er ikke det samme som tidligere. Og vi har begge en forståelse for, at vi ikke skal være til hinder for, at den anden kan finde en partner, supplerer Kristian Boserup.

Ingen af dem leder dog efter kærligheden lige nu. Først handler det om at finde og nyde roen, lyder det fra begge.

Fik du ikke set dokumentaren 'Dem vi var', så kan du se den på TV 2 PLAY. Du kan også genlæse hele Mette Line og Kristians Boserups histoie i linket herunder:

Mette Line og Kristians forløb

 1. 2004

  1. Kristian og Mette Line mødes

   Mette Line og Kristian finder hinanden på dating.dk, hvor de med egne ord bare 'falder i hak'. Senere flytter de sammen i København, tager på rejser og udlever karrieredrømme som henholdsvis skolelærer og reklamemand.

 2. 2005

  1. De får deres første barn

   Mette Line og Kristian får datteren Celeste, og senere kommer sønnen Cyron også til verden.

 3. 2012

  1. Sammen køber de drømmehuset

   Mette Line og Kristian køber drømmehuset i Kongens Lyngby, som de bygger om, så de kan bo der langt ud i fremtiden. 

 4. 2014

  1. Kristian bliver ramt af en blodprop

   Den 39-årige familiefar bliver ramt af en blodprop i halsen, som ødelægger en tredjedel af hans hjerne og ændrer hans personlighed. I tiden efter ryger Kristian ti dage i koma, og familien ved ikke, om han vil overleve. 

  2. Kristian rammes af flere blodpropper

   Da Kristian bliver vækket af koma, er han lam i venstre side og kan ingenting. I april - to måneder efter - bliver han ramt af flere blodpropper i lungerne nær hjertet. Det overlever Kristian, som efter 14 dage bliver overflyttet til Herlev hospital, indtil der er plads på Hvidovre hospital, som er specialiseret i genoptræning.

  3. Kristian kommer på hjemmebesøg

   Med hjælp fra eksperter, og støtte fra Mette Line, træner Kristian sig op til igen at kunne gå igen. For første gang kommer han på besøg hjemme hos familien. Her er han i en times tid, da det er alt hans hjerne kan magte på det tidspunkt.

  4. Mette Line og Kristian kæmper

   I året efter ulykken genoptræner Kristian - undervejs er han på både Rigshospitalet, Herlev Hospital, Hvidovre Hospial, Kurhus - Rehabiliteringscenter for Hjerneskadede, genoptræningscenteret Fortunen, CFH Amager og IBOS synstræningscenter Gentofte.

   Mette Line støtter ham, bygger huset om, tager sig af børnene og sit arbejde. Samtidig kæmper hun med at genkende den mand, hun giftede sig med.

 5. 2015

  1. Mette Line forlader Kristian

   Mette Line træffer sit livs sværeste beslutning og forlader Kristian. De sælger drømmehuset i Kongens Lyngby og flytter hver for sig.

 6. 2016

  1. Kristian og Mette Line bor hver for sig

   Kristian har tilgivet Mette Line. Og selvom de bor hver for sig, har de et godt forhold, hvor de er sammen omkring børnene flere gange om ugen.