Samliv

To år efter blodproppen ramte Kristian: Jeg er lidt som et lille barn

Kristian Boserup blev som 39-årig ramt af en blodprop, der satte en stopper for det liv, han havde skabt. Siden har han kæmpet for at skabe et nyt.

Han har stadig svært ved stejle trapper, ujævne veje og ved at overskue og planlægge. Men de skridt, der før var små og forsigtige, er nu langt mere stabile hos Kristian Boserup.

Selv er han heller ikke i tvivl om, at der er sket meget fysisk og mentalt, siden optagelserne til dokumentaren 'Dem vi var', der torsdag aften havde tv-premiere på TV 2.

Men det har været - og er stadig - en hård kamp tilbage, efter blodproppen ødelagde en tredjedel af hans hjerne tilbage i 2014.

'DEM VI VAR' - rigtig faktaboks

Dokumentarfilmen ’Dem vi var’ følger Kristian Boserup, hans kone og to børn, fra han som 39-årig blev ramt af en blodprop til cirka et år senere.

Filmen er instrueret af Sine Skibsholt.

I foråret havde 'Dem vi var' biografpremiere i 50 danske biografer, og d. 22 september 2016 har den tv-premiere på TV 2.

Filmen er produceret i samarbejde med MADE BY US og er støttet af Det Danske Filminstitut og TV 2.

- Jeg er lidt som et lille barn, der skal starte forfra. Jeg skal lære det hele igen. Så tålmodighed er min største fjende, og det er frustrerende. Og enormt hårdt, fortæller Kristian Boserup i dag til TV 2.

Da alt blev ændret

Det sidste, han selv husker fra ulykken, er fra båren i ambulancen på vej mod hospitalet. Derefter er alt sort.

- Da jeg vågnede efter 10 dage i koma, kunne jeg ikke synke eller bevæge mig. Men det var først, da de forsøgte at få mig op at stå på hospitalet, og jeg ikke kunne noget som helst, at alvoren begyndte at gå op for mig, siger Kristian Boserup.

Herunder fortæller den 39-årige familiefar, hvordan han oplevede det, da ulykken ramte i februar 2014:

Hjerneskaden havde på det tidspunkt medført, at store dele af hans venstre side var lammet, og at hans personlighed var ændret.

I dokumentaren 'Dem vi var' ser man, hvordan Kristian Boserup starter genoptræning, og tre måneder efter ulykken kommer han hjem på besøg for første gang. 

- Jeg var virkelig bange for, hvordan jeg skulle klare det. Jeg skulle jo have hjælp til at gå, og det var rigtig hårdt at møde sin familie i den tilstand. Skulle vi bare sætte os ned og være "one happy family"? Det skulle vi jo ikke, siger Kristian Boserup.

Har opgivet venstre arm

Selv om parret i et år prøvede at kæmpe sig tilbage til hverdagen, endte de til slut med at flytte hver for sig.

I dag bor Kristian Boserup derfor i en lejlighed 800 meter fra Mette Line Boserups rækkehus i Virum, hvor deres børn Cyron og Celeste også har base.

Det betyder, at jeg ikke længere bare kan svinge mine børn rundt eller fiske med dem. Så det er et kæmpe tab.

Kristian Boserup

Her får han dagligt hjælp fra hjemmeplejen og sine bostøtter, som også er med, når han om tirsdagen henter sin søn fra børnehaven. Men selv om han så småt er ved at finde sig til rette i sit nye liv, så er frustrationerne også stadig til at mærke.

- Det påvirker mig meget, at der ikke rigtig er kommet gang i min venstre arm. For det betyder, at jeg ikke længere bare kan svinge mine børn rundt eller fiske med dem. Så det er et kæmpe tab, fortæller Kristian Boserup og tilføjer:

- Men ellers fungerer jeg jo. Jeg er startet i jobprøvning, ser min familie og kan ordne mange ting. Jeg føler stadig, at jeg har behov fra hjælp. Men jeg føler mig ikke umyndiggjort som tidligere. Så i bund og grund har jeg det godt.

Fik du ikke set dokumentaren 'Dem vi var', så kan du se den lige nu på TV 2 PLAY. Du kan også genlæse hele Mette Line og Kristians Boserups histoie i linket herunder: