Samliv

Kom nu ud af dusken, mand!

Efter to-tre år på dating-markedet lærer man noget. Jeg har for eksempel fundet ud af, at der faktisk er rigtig mange, der slet ikke burde være her.

Da jeg første gang oprettede en Tinder-profil, var det meget kort efter, beslutningen om skilsmisse var blevet taget i vores hjem. Eksmanden var så småt begyndt at date, og det var på hans opfordring, at jeg også meldte mig under Tinder-fanen. Men første gang var jeg der ikke andet end to dage. Jeg kunne slet ikke overskue det. Da jeg prøvede igen nogle måneder senere gik det lige sådan - to dage, og så måtte jeg ud.

Jeg forstod det ikke helt. For hvis han var videre, så var jeg vel også?

Det tager tid at komme sig oven på et brud. Så tag jer den tid, inden I spilder både jeres egen og andres tid.

Charlotte Højlund

Det var jeg så ikke. Og hvis jeg ikke selv kunne se det, så kunne min psykolog, som jeg gik hos i samme forbindelse - skilsmissen. Jeg var alt for ked af det, såret, vingeskudt og i chok til at kunne forelske mig rigtigt i nogen ny mand på det tidspunkt.

Så hendes råd var enkelt: "Du er ikke parat til et nyt forhold endnu. Giv det noget tid. Og giv dig selv noget tid til at komme dig over det. Men derfor kan du jo godt tage ud og møde nogle mænd. De skal bare ikke være for søde, for du kommer til at afvise en hel masse, så længe du ikke er klar. Du skal nok bare hellere finde nogle at knalde med…"

Det råd, tror jeg, rigtig mange andre datere godt kunne bruge. For rigtig mange mænd er langt fra klar, selv om de melder sig under den fane, der hedder ’Søger: seriøst forhold/den sidste kæreste/kærlighed’, eller hvad de ellers måtte kalde den. Sikkert også mange kvinder, men dem møder jeg af åbenlyse årsager ikke, når jeg søger en mandlig kæreste.

Og så kom beskeden

Og jeg måtte også sande, at det tog lang tid før, jeg nåede derhen, hvor jeg rent faktisk var klar til andet end ’de løse forbindelser’. Halvandet år. I hvert fald.

Men da jeg så nåede dertil, stødte jeg ind i den ene mand efter den anden, der slet ikke var der, selv om han troede, han var det. Jeg forsøgte ellers at opsnuse dem inden. Når vi talte om det seneste seriøse forhold, spurgte jeg altid ind til, hvor længe siden det var, det var afsluttet. Og talte vi kun om et par eller seks måneder, gav jeg gerne op for forhånd. Det gør jeg stadig. Og dog. For selvfølgelig er mennesker forskellige, og nogen har måske været videre i lang tid, selv om de blev i forholdet. Desværre er det sjældent.

En, jeg mødte for nylig, var kommet ud af et længerevarende kærlighedsforhold kun to måneder tidligere, men da han virkede så glad for ikke længere at være i det, tog jeg chancen. Vi havde den fedeste kommunikation på både sms, telefon og irl (i det virkelig liv, red.), så efter første møde sås vi igen - denne gang to gange med kun en dags mellemrum. Og så kom beskeden: Vores weekend sammen havde gjort ham ked af det, fordi det havde bragt en masse minder op om eksen, som han troede han var ovre. Det var han så ikke.

Men det er ikke en enlig svale. Jeg og mange andre datende kvinder oplever det konstant. En date, der går rigtig godt og afsluttes med en aftale om gentagelse, hvorefter man får en sms eller et opkald om, at han alligevel ikke er klar.

Sådan spotter du dem

Normalt er de ellers ret nemme at spotte. Daten, der taler meget og virkelig positivt om sin eks, eller ham, der taler meget og meget negativt om sin eks - ingen af dem er virkeligheden kommet sig ordentligt oven på sidste brud.

Der er intet galt i at have et godt forhold til sin eks. Tværtimod. Det er godt for alle og især børnene, hvis der er sådan nogle involveret. Men hvis han stadig taler næsten kærligt om sin eks, kan du forvente, at han vender tilbage, hvis hun pludselig melder sig på banen igen. Og ham, der taler meget negativt, er heller ikke videre, for han har også stadig for mange følelser investeret i sit seneste forhold til at kunne bruge krudt på og gå rigtigt ind i et nyt.

Og begge dele er okay. Det tager tid at komme sig oven på et brud. Så tag jer den tid, inden I spilder både jeres egen og andre menneskers tid.

Kort sagt: Kom nu ud af den første dusk først, inden du leder efter en ny!