Samliv

Inges toilet-dilemma: Må jeg bede mine gæster slå brættet ned?

Det er den evige kilde til diskussioner i mange hjem. 'Spørg Charlie'-panelet tager stilling til, om man må bede gæsterne slå toiletbrættet ned?

Bliver du ærgerlig, når du kommer ud til et toilet og brættet er slået op, så er du langt fra den eneste.

Inge fra Nivå hader, at det første, der møder hende på toilettet, er et stort, gabende hul – men kan hun irettesætte sine gæster og voksne børn?

Det spørger hun 'Spørg Charlie'-panelet om i denne uges udgave. Panelet består af Ulla Terkelsen, Niels Hausgaard, Jens Gaardbo og Pernille Højmark.

Gæsterne er fredet

Inge fortæller, at hun har en masse venner og en stor børneflok, der jævnligt kommer på besøg, og det er hun glad for – bortset fra når de ikke slår toiletbrættet ned efter sig.

Men hun ved ikke, om hun kan være bekendt at komme med en løftet pegefinger. Det synes panelet ikke, hun kan, når det drejer sig om gæster.

- Jeg synes ikke, at man kan sige til sine gæster, når de har været på toilettet og kommer ud: "Er du sød lige at gå ud og slå sædet ned." Så må man leve med det, siger Pernille Højmark.

Et kreativt forslag

Ulla Terkelsen er enig i, at man ikke kan sige det direkte. Men hun har også et andet og mere kreativt forslag til Inge.

- Hun må gøre ligesom på restauranter og sætte et skilt op. Det må gerne være et lidt humoristisk skilt, siger hun.

Men hun understreger dog, at det kun er noget, Inge skal give sig i kast med, hvis det er blevet en besættelse for hende.

Afstemning

Kan man irettesætte gæster, hvis de ikke slår toiletbrættet ned efter sig?

Se hele dilemmaet onsdag aften klokken 21.15 på TV 2 Charlie eller lyt til podcasten.