Landmand søger kærlighed

Forelsket Michael har fundet kærligheden: Sådan går det alle landmændene i dag

Kun én af de fem landmænd i denne sæson har fundet en kæreste gennem datingprogrammet 'Landmand søger kærlighed'.

Landmanden fra Langeland blev stormende forelsket i 37-årige Vibeke, der i forvejen er mor til tre.

Og heldigvis var følelserne gengældt. Det så man tydeligt i aftenens allersidste afsnit af denne sæson af 'Landmand søger kærlighed'.

Her valgte Michael Anita fra og tog dermed Vibeke - Vibse - med på en romantisk weekend på Bornholm, hvor de endelig kunne få lov at sove ved siden af hinanden.

Dæleme svært at skjule

TV 2 har, efter optagelserne er afsluttet, besøgt Michael på det økologiske landbrug, hvor han arbejder. Her afslørede han, at han faktisk rimelig tidligt i dating-forløbet kunne mærke, at der var følelser mellem ham og Vibse.

- Det var dæleme svært at holde skjult. 

Faktisk opstod følelserne allerede på gruppedaten, som er den fælles date efter speeddaten, og hvor landmændene skal vælge, hvilke tre kvinder han vil have med hjem på sin gård.

Jeg troede, jeg havde prøvet at være forelsket før, men jeg har aldrig følt noget sammenlignet med, hvad jeg føler for Vibse. Det er næsten skræmmende

Michael

Michael valgte her Vibse, Anita og Melanie - sidstnævnte valgte frivilligt at tage hjem, fordi hun ikke følte, der var kemi mellem hende og Michael. En betragtning, som ikke kom bag på Michael, og som han iøvrigt var enig i.

Følelserne for Vibse var svære at skjule, men Michael var meget opmærksom på ikke at tildele hende sin udelte opmærksomhed.

- Det gik jo ikke, hvis de andre kvinder trak sig på det grundlag.

Næsten skræmmende

Michael fortæller, at hans samtaler med Vibse 'kørte meget bedre', og at han også tidligt følte, at der kom noget retur. Hvordan det hele opstod, er svært at forklare for Michael. Men en ting er helt sikkert: Det føltes dejligt.

- Jeg troede, jeg havde prøvet at være forelsket før, men jeg har aldrig følt noget sammenlignet med, hvad jeg føler for Vibse. Det er næsten skræmmende, siger Michael.

Udover kærligheden, så har Michael deltagelse i 'Landmand søger kærlighed' også bragt noget andet godt med sig. Han er nemlig væsentligt mindre genert, end han var, da han meldte sig til programmet.

Han kan efter optagelserne stadig godt huske, hvor nervøs han var, da han skulle på speeddate med pigerne.

Her gik han flere gange i stå og havde svært ved at få stillet de mange spørgsmål, som han havde på hjerte. Faktisk syntes han dengang, at det var decideret grænseoverskridende at gå fra at være den stille og tilbageholdende til at være den, der pludselig skulle føre ordet.

Jeg er blevet en helt anden

Men programmet har faktisk givet ham mulighed for at få bugt med den altoverskyggende nervøsitet.

- Min familie og venner siger alle, at jeg er blevet en helt anden. Jeg er mere åben og snaksaglig og siger meget mere, end jeg gjorde før.

Både programmet, men helt sikkert også den nyfundne kærlighed har givet Michael en god portion selvtillid. En selvtillid, som han de sidste mange år ikke har haft meget af.

Det var blandt andet et grimt brud med en utro ekskæreste for 11 år siden, der har været med til at gøre Michael usikker. Derudover har en svær grad af ordblindhed heller ikke hjulpet.

Som det også fremgår af programmet, er Vibse og hendes yngste allerede flyttet hjem til Michael på Langeland. I programmet besøger Lene Beier parret på gården, og du kan se, hvordan det foregik herunder.

Det er gået stærkt for Michael og Vibse - hun er sammen med sin yngste flyttet ind på gården på Langeland.

Dennis

25-årige Dennis fra Løgumkloster i Sønderjylland håbede ligesom Michael på at finde den store kærlighed. Men det lykkedes ikke. Faktisk gik det ret hurtigt op for Dennis, at han ikke ville få en kæreste gennem 'Landmand søger kærlighed'.

Han besluttede sig dog for at give det en chance og endte også med at invitere Cecilie med på romantisk weekend i København.

- Det kunne jo være, at der ville opstå noget, men det var ikke noget, jeg gik og regnede med.

Dennis og Cecilie fulgtes tilbage tilbage til Jylland. Her fik de snakket ud om hele oplevelsen, og de blev enige om, at det ikke skulle blive til mere.

Sådan talte de om deres fremtid, lige inden weekenden var forbi. Men allerede hér var Dennis ifølge ham selv afklaret.

Selv om han i tv-programmet fortæller, at han gerne vil give Cecilie en chance, så var det anderledes i virkeligheden.

Det er svært sådan lige at sætte en finger på, hvad Dennis har lært om sig selv ved at være med i programmet. Men han kan da mærke, at han er blevet lidt bedre til at spørge ind til pigerne, når han er i byen:

- Det er bare svært at fange deres (pigernes, red.) interesse, siger Dennis og fortsætter:

- Men jeg tror stadig, jeg ville få det svært og blive genert, hvis der virkelig var en, jeg var faldet for. Altså at få sagt de rigtig ting, som ville gøre, at hun også ville falde for mig.

Ruud

Den 22-årige gedefarmer blev forelsket i Emma i programmet, som han også havde med på romantisk weekend i Skagen. Efter optagelserne sluttede, og det blev hverdag igen, så Ruud og Emma fortsat noget til hinanden.

Men da der var gået et stykke tid, måtte de erkende, at det ikke skulle være de to.

- Vi passede ikke godt sammen på et generelt plan. Den type pige, jeg havde regnet med, at jeg havde fundet, viste sig at være en helt anden. Det fandt jeg hurtigt ud af, fortalte Ruud efterfølgende til TV 2. 

Det blev ikke til noget mellem Ruud og Emma alligevel, selv om de var meget forelskede.

I dag har Ruud en anden kæreste. Nemlig den 20-årige Malou, som han har mødt i byen. Hun havde faktisk set hans introvideo til programmet flere gange, men hun skrev desværre ind for sent.

- Jeg så hans introvideo flere gange og grinede af dem. Han virkede så sød og nede på jorden. Det var noget af det, jeg faldt for, siger hun.

De to har set hinanden i to måneder, og det går ifølge Ruud 'rigtig godt'.

Jens

Den 60-årige landmand Jens havde efter endt ægteskab og en periode som single fået blod på tanden for at begynde at date. Derfor meldte han sig til 'Landmand søger kærlighed'.

Men man kan roligt sige, at Jens ikke havde heldet med sig i programmet. Én kvinde mødte ikke op på hans gård på grund af sygdom, og de to andre kvinder, Bente og Dorte, takkede begge nej til at komme med på romantisk weekend.

Se, hvordan det foregik i klippet herunder.

Landmanden Jens har ikke heldet med sig, idet begge kvinder trækker sig fra programmet.

Op på hesten

Men heldigvis slog det ikke Jens af pinden. Kort tid efter optagelserne sluttede, loggede han på netdating, og det gav hurtigt pote.

- Selv om jeg fik at vide, at jeg ikke måtte begynde at date, før programmerne havde været i fjernsynet, så gjorde jeg det alligevel, for det syntes jeg ikke, jeg kunne vente på, har Jens fortalt til TV 2.

I programmet fylder det en del, at Jens ikke har gjort synderligt meget ved sit hus, siden hans ekskone gennem flere årtier flyttede ud. For både Dorte og Bente mener, at det kan være et udtryk for, at han ikke er klar til at finde en ny. Men det har Jens altså modbevist.

Og faktisk har hverken Jens' eller hans nye kæreste talt om deres tidligere forhold eller ægteskaber med hinanden.

- Jeg tror ikke, hun har lagt det store i, at jeg har en fortid på 25 år med min ekskone. Hun har jo også store børn og børnebørn. Det har vi jo begge to, siger Jens.

I øjeblikket er der ingen planer om, at de skal flytte sammen, så Jens kører en del til Aarhus for at besøge hende. Landemanden bor selv lidt syd for Aarhus.

Claus

Den 44-årige landmand følte, at han var blevet for kræsen, når det kom til at finde kvinden i hans liv. Derfor søgte han hjælp til netop det i 'Landmand søger kærlighed'.

Det blev ikke til den helt store forelskelse, men i stedet nogle rigtig gode bekendtskaber... og en hel masse kysseri.

Han inviterede Marianne med på romantisk weekend, men under middagen blev det gjort helt klart, at deres forhold ikke skulle udvikle sig i den romantiske retning.

- Jeg ser dig som en supersød fyr, og jeg nyder at være sammen med dig. Og derfor ser jeg dig også som en rigtig god ven, sagde Marianne under middagen til Claus, som lettet fortalte, at han var glad for, at hun havde det sådan.

For sådan havde han det også.

Ung og smuk

TV 2 har for nyligt besøgt 44-årige Claus på hans gård, der ligger lidt uden for Skive, og her blev han selvfølgelig spurgt ind til kærligheden. For har han fundet den siden?

- Ja, jeg ser en, svarer Claus med et smil.

Det er ikke meget, han vil afsløre.

For den nye kvinde ønsker ikke sit navn nævnt i medierne, men en ting vil han gerne fortælle; hun er ung og smuk.

De mødte hinanden, fordi hendes veninde havde set Claus i 'Landmand søger kærlighed' og tippet hende om det.

Ny sæson - vil du være med?

Er du landmand og single? Så kan du allerede nu tilmelde dig til næste sæson af 'Landmand søger kærlighed'. Der kommer nemlig endnu en sæson af programmet, og du kan altså igen glæde dig til at følge med i landmændenes jagt på den eneste ene.

Allerede nu er man gået i gang med at udvælge landmænd til en spritny sæson. Så er du landmand og virkelig gerne vil finde en kæreste, eller kender du en landmand, der har brug for at finde kærligheden, så tøv ikke med at sende en mail til landmand@blu.dk.

Lene Beier er glad for at have brugt sommeren på at hjælpe single-landmændene med at finde kærligheden.

- Vi caster efter forskellighed på en række parametre som erhverv, så de ikke alle arbejder med mælkeproduktion, bopæl, så de ikke alle bor i samme by, og så skal de være mellem 20 og 60 år gamle, fortæller Mads Volck.

Har du spørgsmål til programmet, inden du vil tilmelde dig, eller en du kender, så er du også velkommen til at skrive til landmand@blu.dk.

Hvis du ikke har fået set alle afsnit af 'Landmand søger kærlighed' eller vil se afsnit af de to tidligere sæsoner, så klik ind på TV 2 PLAY.