Samliv

Morfars nye kone insisterer på at kalde sig 'mormor': Men hvad må hun kalde sig?

Morfar har fået en ny kone, der insisterer på at kalde sig mormor. Det gør den rigtige mormor ked af det. Hvad skal hun gøre?

Skilsmisser kan skabe nogle gråzoner i de danske kernefamilier, og der kan herske forvirring over, hvem der har hvilke titler, og hvordan man skal agere i de nye roller over for børnene.

Kirsten fra Frederikshavn er mormor til to piger. Hun blev skilt fra pigernes morfar for 30 år siden. Hans nye kone kalder sig dog også for mormor.

- Min eksmand er morfar, men den nye kone kalder sig for mormor. Mine børnebørn er for små til at kunne reflektere over, at de har to styk mormor, men det er jeg ikke, skriver Kirsten til Spørg Charlie.

Jeg bliver ked af det og vred over, at hun ikke forstår at trække sig.

Kirsten, mormor

- Jeg bliver ked af det og vred over, at hun ikke forstår at trække sig, og det rammer mig ikke mindst ved sammenkomster i forbindelse med jul og fødselsdage, fortsætter hun.

Børn kan kende forskel

Kirsten vil derfor gerne høre panelet, hvad hun skal gøre for at løse problemet. Det er et særligt Vild med dans-panel, der er samlet for at svare på seernes dilemmaer.

- Det ville være smart, hvis de kunne finde på et andet ord, foreslår Vild med dans-dommer Britt Bendixen, hvorefter publikum i Greve råber ”bedstemor” som mulig løsning på konflikten.

- Børn bliver ikke forvirrede. De kender måske også to drenge, der hedder Emil. De kan godt kende forskel på dem. Det er jo ikke dér, at problematikken ligger. Den ligger jo i, at den rigtige mormor bliver ked af det, fortsætter Britt Bendixen.

Afstemning

Må morfars nye kone kalde sig for mormor?

Den nye kone må også kalde sig mormor

Claus Elming kan også sagtens forstå, at børnenes mormor er såret, men han tillader sig alligevel at være uenig med resten af Vild med dans-panelet.

Hvorfor kan morfarens nye kone ikke også blive kaldt mormor?

Claus Elming

- Hvorfor skal vi blive stødt over noget så simpelt, at der er patent på et ord som ”mormor”? Hvorfor kan morfarens nye kone ikke også blive kaldt mormor?

Straks bliver Vild med dans-værten afbrudt af buh-råb fra publikummet i Greve.

- Ej! Greve er uenig, konstaterer Claus Elming.

Der er kun én mormor

Jens Werner tilslutter sig sine to Vild med dans-dommerkollegaer, Britt Bendixen og Anne Laxholm, der mener, at kun den rigtige mormor skal kaldes for mormor.

Der er kun én mormor. Derfor skal den nye mormor kaldes ved sit fornavn.

Jens Werner

- Der er kun én mormor. Derfor skal den nye mormor – med al respekt for hende; hun er garanteret en fantastisk kvinde – kaldes ved sit fornavn, siger Jens Werner.

Det er straks værre, hvad mormoren skal sige til sin eksmands nye kone, er Vild med dans-panelet til gengæld enig om.

- Hun skal sige til den forkerte mormor: "Jeg ville blive så glad, hvis du vil droppe det der mormor, fordi jeg holder meget af dig. Du er en fin dame." Smør tykt på, forklarer Britt Bendixen.