Samliv

Kendispar afslører: Vi skriver sex i kalenderen

Er skemalagt sex en god ide, hvis parforholdet skal overleve mange år frem? Det mener flere danske kendispar. Hvad synes du?

Hvordan holder man liv i parforholdet og ægteskabet, så man når at være sammen til kobberbryllup, sølvbryllup og måske endda guldbrylluppet?

Det giver fire danske kendispar deres bud på i programmet ’Kongeligt Kobberbryllup – Kom lad os gå…’, der sendes søndag kl. 20 på TV 2 i anledning af kronprinsparrets kobberbryllup den 14. november.

Det kan godt være, at det lyder usexet, men det er virkelig nødvendigt, at man putter sex i kalenderen, fordi al, al, al for mange ægteskaber går til, fordi det seksuelle bare får lov at forsvinde

Annette Heick, sanger og skuespiller

Annette Heick: Put sex i kalenderen

I programmet fortæller kendisparrene Annette Heick og Jesper Vollmer, David Owe og Maria Askehave, Anne Laxholm og Hans-Henrik og June og Peter Belli om de oplevelser og udfordringer, der opstår undervejs i et ægteskab. En af de helt store udfordringer i er parforhold er, ifølge flere af parrene, sexlivet.

- Der er en ting, som folk kommer til at underkende fuldstændig, og det er det seksuelle. Det kan godt være, at det lyder usexet, men det er virkelig nødvendigt, at man putter sex i kalenderen, fordi al, al, al for mange ægteskaber går til, fordi det seksuelle bare får lov at forsvinde, det fordufter stille og roligt, og hvis man ikke holder liv i det, så er der bare ikke noget fundament senere, siger skuespillerinden Annette Heick.

"Man er nødt til at være praktisk"

Og Annette Heick og hendes mand, Jesper Vollmer, er ikke det eneste par i programmet, der har haft stor succes med skemalagt sex. For midt imellem rengøring, tøjvask, madlavning og børnepasning har skuespillerparret David Owe og Marie Askehave også fundet det nødvendigt at planlægge sex.

- Vi har da måttet sætte i kalenderen, hvornår vi skulle være ”sammen”, siger David Owe og bliver afbrudt af Marie Askehave, som han har været gift med siden 2006.

- Man er da nødt til at være praktisk omkring det. Det skal man være, når man har små børn, for ellers går der bare lort i den, siger hun.

Parterapeut: God ide med skemalagt sex

Og selvom nogen måske synes, at skemalagt sex kan lyde både kedeligt og usexet, er det faktisk noget, parterapeut og sexolog Rikke Thuesen netop vil anbefale et par, der efterhånden har været sammen i nogle år og måske har nået netop kobberbryllupsalderen 

- Jeg vil klart anbefale, at man skemalægger sex og for eksempel siger, at onsdag fra 16-18 har vi, det jeg vil kalde kærestetid. Man skemalægger jo alt andet i sit travle liv, og så slipper man for at stresse over, at man måske også burde have sex i aften, eller omvendt stresse over, om ens partner ikke har lyst, siger hun.

Hun synes dog, det er vigtigt, at man netop kalder det ”kærestetid”, der skal handle om at være nøgne og intime sammen, fremfor at man nødvendigvis skal have sex.

Afstemning

Har du haft skemalagt sex?

Men man skal også være varsom med skemalagt sex og tage det op til evaluering undervejs.

- Nogle gange kan det føre til, at spontaniteten helt forsvinder, og at man ikke gider at have sex på dage, hvor det ikke er planlagt, så det er en god ide, at man undervejs ser hinanden i øjnene og taler om, hvad der fungerer bedst for ens parforhold.

Du kan se programmet 'Kongeligt Kobberbryllup – Kom lad os gå…' på TV 2 søndag klokken 20.