Samliv

Vild med asiatiske kvinder: For meget ostemad og fjernsyn i danske forhold

46-årige Ken Lohmann har mødt mange skønne, danske kvinder gennem sit liv. Men han synes, at kærligheden og romantikken har svære vilkår herhjemme.

Han erkender blankt, at han ikke har nogen grund til at føle sig snydt, når det gælder det modsatte køn. Tværtimod.

- Jeg har haft mange dejlige, danske kærester gennem tiden. Så på den måde føler jeg mig privilegeret, og jeg er ikke kommet i "panikalderen", hvor jeg har brug for en ung kæreste til at stive min selvtillid af, siger 46-årige Ken Lohmann til TV 2. 

Han er godt klar over, at seerne måske vil få det modsatte indtryk af ham i tv-serien 'Lykken er en asiatisk kone', hvor han tager til Filippinerne for at date nogle kvinder, heriblandt den bare 25-årige Mary. Se videoklip øverst.

Vil helst finde en jævnaldrende kæreste

På grund af sin aktive livsstil har Ken Lohmann svært ved at finde en dansk kvinde på sin egen alder, der kan matche hans energiniveau og frihedstrang.

- Jeg er ikke typen, der egner mig til hjemmehygge i sofaen foran fjernsynet. Jeg er slet ikke klar til at slå mig ned endnu. Så jeg indrømmer, at det er mig, den er gal med, konstaterer han med et grin.

Men selv om Ken mener, at han rent energimæssigt passer bedst sammen med en meget yngre kvinde, foretrækker han i virkeligheden en nogenlunde jævnaldrende partner.

- Jeg vil helst finde en kæreste på mellem 35 og 45 år, og hun må gerne have lidt pondus. Faktisk bliver jeg helt dårlig over at date én på under 30. For jeg har selv en datter på 16 år, og jeg ville ikke bryde mig om, at hun var sammen med en mand på min alder, siger han om oplevelsen ved at gå på date med den meget yngre Mary.

Lidt af en adrenalinjunkie

Ken Lohmann er selvstændig erhvervsdrivende og arbejder for øjeblikket i cateringbranchen. Tidligere har han blandt andet haft et rengøringsfirma, været bodyguard i securitybranchen, drevet restauranten i Nemoland på Christiania og arbejdet som sergent.

- Der er knald på mig. Jeg er lidt af en adrenalinjunkie, som ikke kan sidde stille. I gamle dage ville man nok sige, at jeg havde kviksølv i røven, Damp eller adhd, siger Ken Lohmann, som også i fritiden er særdeles aktiv, blandt andet som sportsdykker.

46-årige Ken Lohmann har en stor interesse for sportsdykning. En interesse, han har særlig god mulighed for at dyrke i Filippinerne.

I februar i år rejste Ken Lohmann for første gang til Filippinerne for at dyrke sin interesse for dykning. Under en ø-hopping-tur besøgte han blandt andet Coral Bay, der ifølge hans beskrivelse var som "taget ud af en Bounty-reklame".

- Vi dykkede om dagen og sov under åben himmel om natten. Det var fantastisk. Der var masser af lys, luft og nærvær. Der var ikke noget fjernsyn eller andet, der forstyrrede, fortæller Ken Lohmann.

En helt anden kultur - også mellem kønnene

Selv om vi herhjemme i Danmark ikke kan hamle op med de uspolerede Bounty-øer og det varme klima, mener Ken Lohmann, at danskerne kan lære en hel del af filippinernes mere naturlige og afslappede forhold til kønslivet.

- Der er en helt anden kultur i Filippinerne. Også mellem kønnene. Sex er en måde at hygge sig på, ligesom alt muligt andet, man foretager sig sammen socialt. Efter klokken 18 går folk ud og er sociale, hvor vi danskere ofte går hjem og ser tv, siger han og fortsætter.

- Men hvis vi droppede ostemadderne og fjernsynet, ville vi nok også få mere "samba" ind i forholdet. Det så man jo tydeligt, dengang landet blev mørklagt af strømafbrud, og fødselstallet steg mærkbart ni måneder senere, konstaterer han med et lille grin.

Børn fylder mindre

En anden ting, som Ken Lohmann har bemærket på sine rejser til blandt andet Thailand og Filippinerne, er, at børn fylder mindre derovre, på trods af, at der ofte er flere af dem.

Herhjemme er det ofte sådan, at børnene kommer til at styre for meget i et forhold

Ken Lohmann, 46 år og selvstændig

- Når jeg har haft kærester fra Thailand, har de haft meget fokus på, at der også skulle være plads til alenetid for de voksne. I asiatiske kulturer tager hele familien sig af børnene, så de fylder ikke så meget i parforholdet. Herhjemme er det ofte sådan, at børnene kommer til at styre for meget i et forhold, mener han.

Udover at børn ikke på samme måde er en omdrejningsfaktor i visse asiatiske lande, synes den 46-årige sportsdykker også, at det er en bonus for forholdet, hvis man undgår at sidde lårene af hinanden.

- Dét, at man er sammen næsten hele tiden, er efter min mening den største dræber for kærligheden! Hvad er der galt med at savne hinanden indimellem? Når man begynder at skændes med kæresten om petitesser, som at skoene ikke må stå i entréen, eller at der skal en 60-watt pære i lampen i stedet for en 40-watts, så er det på tide at gå fra hinanden, synes han.

Vil uddanne sig til "dive master"

Da Ken Lohmann ønsker at udleve dykkerdrømmen fuldt ud, har han besluttet sig for at rejse til Filippinerne og bo derovre i et halvt år.

- Sidst i november vender jeg tilbage til Coral Bay Beach and Dive Resort, og så er det planen, at jeg vil uddanne mig til "dive master", så jeg kan tage turister med ud på dykkerture, siger Ken, som håber, at det samtidig vil lykkes ham at finde en kæreste derovre.

- Jeg vil ikke forcere noget, men tage det stille og roligt. Jeg håber at få mulighed for at lære Grace (en kvinde, Ken taler kort med i tv-programmet) bedre at kende. Hun arbejder på resortets kontor inde på hovedøen og er sidst i 30'erne. Hun har både motorcykel og dykkercertifikat, så det er et godt udgangspunkt, griner han.

Se andet afsnit af 'Lykken er en asiatisk kone' mandag kl. 20.50 på TV 2 - eller se snigpremieren lige nu på TV 2 Play