Sidemanden i flyet lukker 'gas' ud: Er det pinligt at sige noget?

Man sidder i flyet og skal på ferie. Alt er godt. En ubehagelig lugt fra en medrejsende tæt på breder sig dog rundt i flyet. Hvad stiller man op?

For nogle mennesker er en flyvetur på ferie noget, der bare skal overstås. Enten er komforten helt til rotterne, eller måske har man decideret flyskræk.

Andre gange kan det dog være de medrejsende, som er skyld i en dårlig flyoplevelse. Lige præcis sådan en oplevelse har Gert fra Aalborg været ude for.

- For nylig tog min kone og jeg til Rhodos. Vi havde glædet os meget til turen og til flyverejsen. Kort tid efter at flyet var kommet i luften, blev rejsen midlertidig noget anderledes end forventet, skriver Gert til Spørg Charlie.

Ville det ikke være pinligt, hvis jeg sagde noget?

Gert, flypassager

 - Der spredte sig en ildelugtende dunst fra en medrejsende, der var placeret tæt på os. Lugten fortsatte og varede ved i to-en-halv time. Ingen gjorde indsigelser, heller ikke jeg, for ville det ikke være pinligt, hvis jeg sagde noget?, fortsætter Gert.

Pyyyh, hvor her lugter!

Gert vil derfor gerne spørge panelet, hvad de ville have gjort i den situation.

- Nu går turen jo til Rhodos. Det første, jeg ville gøre, var at tænke positivt, og tænke godt vi ikke skal til Thailand, siger Lars Hjortshøj.

Pernille Højmark mener dog ikke, at man behøver at være pinlig over, hvad man får sagt i sådan en situation.

- Kunne man ikke bare sådan lidt højt sige: "Pyyh, hvor her lugter", siger Pernille Højmark.

Afstemning

Ghita Nørby, der også er med i panelet, tror dog ikke på, at den slags hjælper. Hun mener, at man må gardere sig selv overfor dårlig lugt på et fly. 

- Man kunne godt bruge lidt parfume. Du kan bare puste det op i næsen på dig selv eller lægge et lille lag under næsen, siger Ghita Nørby.

Man må henvende sig til personalet

Det sidste medlem af panelet synes dog, at de to kvinder er lidt for nærtagende.

- Jeg ville fuldstændig ignorere det, siger Niels Hausgaard.

I sidste ende kommer panelet dog til enighed om, hvordan man tackler ubehagelig lugt fra en medpassager ombord på et fly.

- Hvis man skal sige noget, så er det til personalet. Man skal sige, at der er et eller andet galt med udsugningen, siger Niels Hausgaard.