Højlund: Jeg holder jul med min eksmand

TV 2s familieblogger mener, at vi bør bedre til at sætte vores egne behov til side i julen. Derfor holder hun for børnenes skyld jul med sin eksmand.

Julen er en hård tid for mange skilsmissefamilier. For hvem skal børnene nu holde jul ved? Mor eller far?

Nogle børn holder kategorisk jul hos den ene forældrer, nogle børn går på skift mellem de to forældrer. Og så findes der dem, hvor mor og far har valgt at holde julen sammen, selvom de ikke længere er et par. 

Den sidste kategori tilhører TV 2s familieblogger Charlotte Højlund.

- I år er det fjerde år, vi holder jul sammen allesammen. Og det gør vi, fordi min eks og jeg erkender, at vi stadig er en familie, selvom vi ikke er et par, fortæller Charlotte Højlund.

Sætter egne behov til side

Hun har i alt syv børn med to forskellige mænd. Det er den sidste af de to mænd, hun altså stadig holder jul sammen med sine i alt syv børn plus eksmandens nye partner.

- Vi er godt klar over, at det ikke er sikkert, vi kan have den her løsning evig og altid, for det er afhængig af, hvilke andre partnere der kommer ind i vores liv. Men de, der har været hidtil, har heldigvis accepteret det, siger Charlotte Højlund.

Grunden til, at hun har valgt at gøre det på den måde, er fordi, hun har set ud over sit eget behov og i stedet set på børnenes og hvad, der er bedst for dem.

- Det er det, julen handler om - at vi tænker på andre, siger Charlotte Højlund.

Hør resten af hendes tanker om at holde skilsmissejul i videoen øverst i artiklen.