3 gode råd til, hvordan du undgår at ende i en arvestrid
Når en person dør og efterlader sig en arv, kan det ende grueligt galt, hvis de efterladte selv skal fordele værdierne.
I tv-programmet ’Når arvens splitter os’, der blev sendt på TV 2 mandag aften, følger vi Charlene Dahlmanns kamp for at få styr på forholdet til to af sine søskende, fordi en arvesag efter deres fars død var endt i en hårdknude.
De fire søskende er blevet opdelt i to lejre og kan til sidst slet ikke kommunikere sammen. Beskyldninger bliver skudt fra den ene lejr til den anden, og de hyrer to og to hver deres advokat.
Men hvordan kan søskende blive så uvenner? Det spørgsmål har TV 2 stillet mediator Tutter Blume, der til dagligt forsøger at hjælpe personer i konflikter til at kunne enes om at komme videre.
- Generelt kan man sige, at jo mere nære relationer, man har, jo voldsommere kan konflikter i virkeligheden blive. Der er mange følelser på spil, siger hun.
Hun forklarer det med, at der i familierelationer tit kan gemme sig ’et par skeletter i skabet’ i form af, at der bæres nag, nogle er kede af noget eller skuffede.
Og det er altså netop disse gamle konflikter, som man ikke har fået bearbejdet i tide, der kan være med til, at en forestående fordeling af arv kan gå fuldstændig galt.
- Jo mere, der har hobet sig op, jo mere galt går det.
Tutter Blume oplever, at det er særligt blandt søskende, at arvesager kan blive voldsomt konfliktfyldte.
Både fordi der er penge involveret, men også fordi man kan have interesse i de samme arvestykker og derfor diskuterer, hvem der har mest affektionsværdi knyttet op på den enkelte genstand.
Ifølge Tutter Blume er der dog noget, man selv kan gøre, hvis man står og skal fordele arv med eksempelvis sine søskende. TV 2 har sammen med Tutter Blume samlet tre gode råd. De kommer her: