Mads og Anni er gift men har en fælles kæreste: - I starten var jeg meget jaloux

Da Anni opdagede, at Mads var hende utro, tog de beslutningen om at åbne forholdet. I dag har de en fælles kæreste og må gerne få flere.

Anni Thy og Mads Heimdal Thy er gift, men sammen har de en kæreste, som de både hygger sig og har sex med.

Det fortalte de i Go’ morgen Danmark søndag.

I stedet for den klassiske samlivsform lever de to i et såkaldt polyamorøst forhold, hvor de altså har en fælles kæreste, men hvor de hver især også har lov til at møde nye partnere.

Begyndte med utroskab

Anni og Mads åbnede deres forhold for andre, efter Mads havde været utro. Der var behov for at revurdere partnerskabet, mente de, og eftersom Anni før havde prøvet at leve i et åbent forhold, føltes det meget naturligt for hende.

For Mads, der ellers havde været utro, var det dog ikke så let.

- I starten var det helt klart mig, der var mest jaloux. Jeg har været virkelig sur. Da hun kom hjem første gang efter at have været sammen med en, var jeg virkelig bundfrossen inden i og skulle reagere på en eller anden måde, siger Mads Heimdal Thy.

Han har brugt omkring et år på at vænne sig til ordningen.

- Jeg har fået en ro i nu, at jeg ved, hun kommer hjem. Jeg bliver glad, når hun kommer hjem og vælger mig til igen. Og jeg er ikke bekymret for, at hun overnatter hos en anden og skriver en sms om, at hun ikke kommer hjem igen.

Må gerne få flere kærester

Parrets fælles kæreste, Michelle, besøger de nogle gange hver for sig, mens de andre gange er der alle tre. Også seksuelt.

De må også gerne være kæreste med andre, men de er ikke meget opsøgende i jagten på flere, siger Anni Thy.

-  Vi går ikke ud og søger partnere på datingsites eller noget i den stil, men hvis vi møder en, som vi føler, der er noget med, så er vi åbne og har mulighed for at udforske de følelser.

Vigtigt at være ærlig

For at få det til at fungere, er det ifølge Anni og Mads meget vigtigt med kommunikationen. De skal være åbne og ærlige over for hinanden. Og fysisk har de en regel om, at de skal beskytte sig, hvis de er sammen med en anden.

Et nærliggende spørgsmål er, om de ikke risikerer at blive forelskede i andre, når de lever i et åbent forhold, men selvom Anni Thy erkender, at det kan ske, er det ikke en stor bekymring.

- Det kan jo også ske i alle andre forhold. Hvis en normal person har et monogamt forhold, og vedkommende møder en person, som vedkommende finder interessant, så kan de jo også blive forelsket, siger Anne Thy.

Er ikke løsningen for alle

For Anni og Mads har det polyamorøse forhold været et positivt bekendtskab, men de understreger, at det langt fra vil fungere for alle par, der har problemer.

- Det kræver meget arbejde og meget tillid. Hvis ikke man har tilliden til hinanden, så vil det bare gøre det værre at åbne forholdet op, for så har man endnu flere at forholde sig til og endnu mere, der kan rode rundt i alting, siger Anni Thy.

Se hele interviewet med Mads og Anni i videoklippet herunder:

Anni Thy og Mads Heimdal Thy er gift, men sammen har den kæreste, som de både hygger og har sex med.