Pia har fravalgt kæreste i 10 år: - Jeg kan huske den dag, hvor jeg fik nok

Alt for mange stresser over at få en kæreste - og livet er faktisk helt fint uden, lyder det fra en 'lykkelig single'.

Det er blevet januar. Og det er - ifølge tal fra dating.dk - højsæson for dating.

Men ikke alle er ude med snøren efter en at dele livet med. Faktisk tværtimod. Sådan er det eksempelvis for Pia Damsgaard Bach.

Hun har valgt at gå i den helt modsatte retning og har i 10 år været uden kæreste og kalder sig bevidst for en ’lykkelig single’.

Og hun opfordrer alle til at tage en pause fra datingræset, som hun mener, alt for mange stresser over. I stedet råder hun til at se ind ad: 

- Hvis du føler, du ikke kan leve uden en kæreste, så skulle man måske se på, hvad det er i ens liv, der stinker lidt. Tag dig en pause, hvor du ikke tænker på dating, siger Pia Damsgaard Bach.

En mand er noget ekstra, livet er også fint uden.

Pia Damsgaard Bach

- Hvis jeg møder en, så er det fint nok, og ellers har jeg det godt. En mand er noget ekstra, livet er også fint uden, siger hun. 

I forhold til sex - hvilket mange måske vil spørge sig selv om - har Pia Damsgaard Bach ifølge eget udsagn ikke haft 'de store problemer'. Det fortæller hun om i videoen i toppen af artiklen.

Her kommer hun også ind på, hvad hun har af forventninger til at få børn. 

Begyndte med kæreste, der ikke svarede

Hendes ’oprør’ begyndte for flere år siden, da hun forelskede sig i en fyr, der ikke gad hende. 

Hun blev ofte ked af det, og på et tidspunkt tænkte hun: "Nu gider jeg ikke mere. Hvorfor bøvler så mange kvinder med det her?"

- Jeg kan huske den dag, hvor jeg fik nok. Jeg sad i min sofa og havde skrevet til ham dagen før. Han fik sjældent svaret ordentlig, men jeg gik og ventede på ham, fortæller Pia Damsgaard Bach. 

- Og så fik jeg bare en følelse af, at nej, det skal være løgn. Hvorfor skal jeg vente på ham? Hvorfor skal jeg ikke være glad? Jeg skrev til ham, at nu var det slut. 

Træt af roller

I begyndelsen var hun dog ikke klar til at være single, men brugte meget tid på datingsider. I dag er situationen for Pia Damsgaard Bach en anden.

Hun har beskæftiget sig med emnet i mange år og har også skrevet en bog om at være single. Hun har fundet ud af, hun bedre kan lide sig selv, når hun ikke er i et forhold. 

Jeg savner ingen at snakke med derhjemme efter en lang dag.

Pia Damsgaard Bach

- Frihed er en værdi for mig. Det er det allerstørste for mig. Det er praktisk at bo selv. Jeg savner ingen at snakke med derhjemme efter en lang dag, siger hun og fortsætter: 

- Som kvinde får man tit en rolle - eller tager den på sig - at være husmoder. Det har jeg også selv oplevet.

Du kan se hele interviewet med Tina Damsgaard Bach på TV 2 Play her.