Indtast dit navn og få svaret: Så populært er det i dag

Hvor mange hedder det samme som dig? Tast dit navn ind og få svar på, hvor populært netop dit navn er.

Vil man kalde sit barn et populært navn, så er Sophia og Noah et godt bud lige nu, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Men hvad hvis man vælger navnet Bo, Bente eller Bjørn, som ikke er på listen over de 50 mest populære danske drenge- og pigenavne - hvor mange kommer man så til at dele navn med?

Det spørgsmål kan du få svaret på ved at indtaste dit for- og efternavn i TV 2s navnemaskine herunder, hvor du også kan sammenligne med de seneste 2015-tal for navngivning af nyfødte:

Tjek selv:
Hvor mange hedder det samme som dig?

OBS: Beregneren tæller kun det første navn som fornavn. Hedder du Anne Mette Holm Larsen, vil du i den her statistik være noteret med Anne som fornavn, og Larsen som efternavn.
Fornavn Efternavn
Slå mit navn op
Har du mere end ét fornavn? Statistikken tæller kun det første navn som fornavn, og det sidste navn som efternavn. Sammensatte navne med bindestreg (f.eks. Anne-Mette) tæller dog som ét fornavn. Herunder har vi slået "" op.

Mænd i Danmark hedder Der er to eller færre personer med navnet

Kvinder i Danmark hedder

Danske - hedder til fornavn. Det samme hedder - -. Der er to eller færre personer med fornavnet

Personer har efternavnet Der er to eller færre personer med efternavnet

Engelske og gamle navne hitter

Spørger man navneforsker Michael Lerche Nielsen fra Københavns Universitet, hvad der karakteriserer et populært navn lige nu, peger han på særligt fire forskellige tendenser.

- Det er navne, som hitter overalt i Europa, og her er det altså den engelsksprogede verden, der fører an - også i Danmark, siger Michael Lerche Nielsen.

Dernæst kommer de bibelske navne fra især det gamle testamente som Noah. Også navne fra børnenes oldeforældres tid hitter - Theodor, Josefine og Caroline - og til sidst er der de "klassiske danske navne".

Peter og Anne hitter bredt set

Kigger man på populære navne blandt hele befolkningen - og altså ikke kun nyfødte i 2016 - er det dog to helt andre navne, der ligger øverst på listen.

Blandt mændene ligger Peter nemlig i top, da 48.962 mænd har Peter som fornavn. Hos kvinderne er det mest udbredte fornavn Anne - det hedder 48.962 personer i Danmark lige nu.

Herunder kan du se de fem mest populære navne for mænd og kvinder i Danmark:

Mest udbredte fornavne blandt mænd

  1. Peter
  2. Jens
  3. Michael
  4. Lars
  5. Henrik

Mest udbredte fornavne blandt kvinder:

  1. Anne
  2. Kirsten
  3. Hanne
  4. Mette
  5. Anna

Se hele listen på Danmarks Statistiks hjemmeside