Frygtede at sønnen var blind: Her ser lille Emil sin mor for første gang

Et forældrepar fra Nakskov kunne ikke få øjenkontakt med deres nyfødte søn. De frygtede, han var blind. Nu har han set sine forældre for første gang.

Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj og hendes kæreste blev i efteråret forældre til lille Emil. Men de første 4,5 måneder af Emils liv har parret ikke kunnet få øjenkontakt med deres søn. De frygtede derfor, at han var blind.

Men efter et længere udredningsforløb fandt parret ud af, at det heldigvis ikke forholdt sig sådan. Emil havde nedsat syn på +8,5 og havde bare brug for et par briller.

Det lettede forældrepar filmede øjeblikket, da Emil fik brillerne på for første gang. For Emils mor Christine var det et stort øjeblik.

- Hans fødsel var det største i hele verden, men det her det kommer snigende lige bag efter, fortæller en tydeligt rørt mor. 

Det var Emils far, som filmede, mens Christine gav ham brillerne på. Hun husker tydeligt hele oplevelsen.

- Jeg står bare stille og roligt og lader ham finde mig, og så kigger han lidt rundt, og så idet jeg spørger: ”Hvor er mor”, så drejer han øjnene. Og så får han øje på mig, og så smiler han bare helt vildt.

Videoklippet har Christine delt på sin egen Facebook, og siden har det fået over 300.000 visninger.

Frygtede han var blind

Allerede få uger efter Emils fødsel begyndte de nybagte forældre at ane, at noget var galt.

- Vi kunne ikke få øjenkontakt med ham, og vi har ikke kunnet få ham til at kigge på alt det legetøj, vi har købt til ham. Hænder, fagter og grimasser - det reagerede han heller ikke på, fortæller Christine.

Det eneste Emil reagerede på, var meget skarpt lys, og det var kun, når parret tændte en arbejdslampe, at de fik reaktioner fra ham.

- Lyset kunne han sidde og smile af, for det har åbenbart formet sig sådan for øjet, at han har syntes, at det var lækkert at se på, uddyber Christine.

Langt udredningsforløb

Da Emil var halvanden måned gammel, var Christine så sikker på, at der var noget galt, at hun kontaktede sin sundhedsplejerske. Parret og Emil endte efter to måneder og flere forgæves lægebesøg på Roskilde Sygehus.

- Det har jo taget to måneder at finde ud af, hvad der var galt. Vi har jo nået at tænke mange gange: "Gad vide om han overhovedet kan se noget". Men vi blev beroligede allerede ved øjenlægen, som sagde, at han ikke var blind.

De mange læger, parret besøgte, kunne ikke hjælpe, da de ikke har erfaring med så små børn. Men det havde de på Roskilde Sygehus, hvor lægerne bedøvede Emils øjne, så de kunne måle hans syn. Det viste sig, at han havde nedsat syn på +8,5 - og altså intet kunne se uden briller.

Mere opmærksom på omverdenen

Siden Emil har fået briller, er han blevet mere opmærksom på omgivelserne omkring ham. Han har blandt andet fået øje på familiens to hunde, som han ellers aldrig har reageret på før.

- Han kigger mere rundt og følger med i flere ting, fortæller en glad og stolt mor.

Og brillerne, dem beholder ham på uden problemer.

- De er røget af ved en fejl, da han skulle klø sig i øjet. Så sad der en brille i vejen. Han fik hevet dem ned under næsen, men så kommer de bare på igen, fortæller Christine med et smil.