Samliv

Sådan opfører mænd og kvinders tanker sig under sex

Har du nogensinde undret dig over, hvad der går gennem din partners hoved, når I folder jer ud på lagnerne?

Hvis svaret er ja, så er du langt fra den eneste.

I en ny bog afslører parterapeut Anne Kjelstrup og 17 forskellige mænd, hvad de tænker på under sex. 

Og resultatet overrasker eksperten. 

- Jeg troede, kvinder og mænd var mere ens. Jeg havde nok forestillet mig, at mænd tænkte noget mere undervejs, siger parterapeut og forfatter til bogen '17 mænd - Hvad vi tænkte, mens vi havde sex', Anne Kjelstrup, torsdag morgen i Go' morgen Danmark. 

Kvinders ophidselse holder længere

Det korte svar er, at mens kvinders tanker sagtens kan vandre, så tænker mænd ganske lidt på andet under sex, og det er der en rigtig god grund til.

- Når det fungerer, tænker jeg på min partner. Vi mænd er ligesom opdraget med, at vores egen sexualitet afhænger af, hvor gode vi er til at tilfredstille vores partner, så det gælder om at være fokuseret. Hvis jeg begynder at tænke på årsregnskab eller opvask, så forsvinder 'begejstringen', og så er der altså ingen, der har sex, siger Bastian Larsen, der er journalist og en af de 17 mænd, der medvirker i bogen.

Vi har sex, men hun kan også lige planlægge børnefødselsdagen i morgen.

Bastian Larsen, medvirkende i '17 mænd - Hvad vi tænkte, mens vi havde sex'

Det samme sker ikke for kvinder, forklarer parterapeut Anne Kjelstrup.

- Når blodet løber til kønsorganerne, så bliver kvindens ophidselse ved i en halv time, uanset om vi tager en strikkepause undervejs, mens manden bliver nødt til at koncentrere sig, ellers bliver han straffet af sin krop med det samme. Kvinder kan altså bedre tænke på dagens gøremål imens, og derfor gør vi det også ofte. Ikke hele tiden, men meget mere end manden, forklarer Anne Kjelstrup.

Lær af hinanden 

Forskellen har mændene godt bemærket. 

- Jeg tænker aldrig på det praktiske. Da jeg var yngre, var jeg usikker, og det blev tit rodet eller forvirret i mit hoved, men nu er jeg kommet ud af hovedet og ned i kroppen. Kvinder derimod har nemmere ved at være lidt fraværende. Vi har sex, men hun kan også lige planlægge børnefødselsdagen i morgen imens, oplever Bastian Larsen. 

Spørger man parterapeut Anne Kjeltstrup, så kan begge køn lære lidt af hinanden, når det kommer til tankerne under sex.

- Støvsugeren kan altså godt lige blive stående de fem minutter, sex tager. Hvis ikke man har fokus på det, man laver, så bliver det ikke en god ting. Man skal koncentrere sig om det, man laver, opfordrer Søren Mandrup, sparringspartner på bogen '17 mænd - Hvad vi tænkte, mens vi havde sex'.

Omvendt har han taget tankerne under sex til sig, efter han har arbejdet med bogen.

- Jeg havde ikke forholdt mig til det inden, men efterfølgende er der kommet lidt mere tankevirksomhed, og det er spændende, siger Søren Mandrup.

Det samme gælder Bastian Larsen. 

- Når man skal sidde og skrive det ned på papir, så kommer der en masse tanker og reflektioner frem, man kan bruge, siger han.