BS & Ægteskabsprøven

BS Christiansen er tilbage på tv - lagde du mærke til denne detalje?

BS Christiansen er på tur med fire kriseramte par for at teste styrken af deres forhold. Men hvorfor hænger hans egen vielsesring i en snor om halsen?

Tidligere jægersoldat BS Christiansen kan for øjeblikket opleves som ekspeditionsleder i programserien 'BS & Ægteskabsprøven', hvor han er på tur i New Zealands vildmark for at hjælpe fire danske par med at tage temperaturen på deres parforhold.

Undervejs på overlevelsesturen i det barske og bjergrige landskab kommer parrene og BS Christiansen så tæt på hinanden, at en af de kvindelige deltagere Britt Rossé Segel drister sig til at stille et nærgående spørgsmål til ekspeditionslederen:

- Jeg har en lille personlig ting: Du har din vielsesring rundt om halsen?, lyder det fra Britt, som dermed henviser til, at BS Christiansen bærer sin vielsesring i en snor om halsen i stedet for på sin ringfinger.

Se fraklip fra 'BS & Ægteskabsprøven' øverst på siden.

Vielsesring kan udgøre en sikkerhedsrisiko

Som BS Christiansen forklarer Britt, er der flere årsager til, at han har valgt at anbringe sin vielsesring i en lædersnor om halsen. Først og fremmest er det af sikkerhedsmæssige årsager.

- Da jeg ofte arbejder i naturen, med tovværk og den slags, vil jeg helst ikke have noget siddende på hænderne, der i sidste ende kunne koste mig en finger, siger BS Christiansen til TV 2.

Tidligere jægersoldat BS Christiansen afslører over for deltagerne i 'BS & Ægteskabsprøven', hvorfor han bærer sin vielsesring i en snor om halsen.

Dengang BS stadig arbejdede som jægersoldat, kunne det desuden udgøre en mere reel personlig sikkerhedsrisiko at have en vielsesring på fingeren, da det ville signalere, at man var ekstra sårbar.

Smuk symbolik

Rent personligt har ringens placering også en særlig betydning for den tidligere jægersoldat og nuværende mentaltræner.

- Jeg synes selv, det er ret fint, at ringen hænger i en lædersnor ved brystet, tæt på mit hjerte. Det er der en stor symbolik i for mig, fortæller BS Christiansen og fortsætter.

- Min hustru (journalist Karin Slot Christiansen, red.) synes også, det er helt fint, at jeg bærer ringen i en snor om halsen. Det har jeg gjort lige siden den oktoberdag i 1998, hvor vi blev gift. Og det glæder hende, at jeg er så glad for den ring, og at den har så stor betydning for mig. Den er jo symbolet på vores kærlighed og vores familie. Ligeledes er jeg jo glad for, at hun bærer ringen med mit navn i på sin hånd.

Passer godt på ringen

Jeg har indimellem været bange for at miste den, når jeg dykker i havet eller lignende

BS Christiansen, mentaltræner og ekspeditionsleder

Umiddelbart vil der nok være mange, der tænker: Jamen, hvad så hvis du mister vielsesringen under strabadserne ude i vildmarken? En lædersnor kan vel også briste?

Men den risiko har BS Christiansen naturligvis også taget sine forholdsregler imod:

Fakta om BS Christiansen

  • BS Christiansen (Bjarne Slot Christiansen), født 27. september 1952. 
  • Operativ jæger i Jægerkorpset fra 1973-2001. 
  • Gennemførte i 1978 den amerikanske Ranger-uddannelse. 
  • Har været coach og ekspeditionsleder på tv-serierne 'Bubber & BS på afveje', 'BS & Basserne', 'BS & Outsiderne', 'BS & Recepten på lykke', 'BS & Manddomsprøven' og 'BS & Ægteskabsprøven'.
  • Er gift på 18. år med journalist Karin Sloth Christiansen og har fire børn.
  • Fungerer i dag som mentaltræner, bl.a. for elitesportsudøvere inden for cykling og superliga-fodbold, virksomhedsrådgiver og foredragsholder.

- Jeg har indimellem været bange for at miste den, når jeg dykker i havet eller lignende. Derfor har jeg en dobbelt-lædersnor om halsen, så jeg er sikker på, at der ikke sker noget, selv om den ene af lædersnorene brister, forklarer BS Christiansen, som aldrig har oplevet, at det var nødvendigt at lægge ringen fra sig, fordi den var til gene for fysisk udfoldelse.

- Jeg tager aldrig snoren af! Den er ikke i vejen, og den generer mig aldrig. Den glæder mig kun. Og når jeg er langt væk hjemmefra og savner min hustru og børnene, så tager jeg nogle gange hånden op til den og minder mig selv om, at jeg har sådan en dejlig familie, fortæller han. 

Masser af patina

Med en aktiv friluftsmand som BS Christiansen kan det naturligvis ikke undgås, at det sætter sig sine spor - selv på en meget rustik vielsesring.

- Guld er jo lidt blødt, så ringen har jo fået mærker og masser af patina som et vidnesbyrd om de tyve år, vi har levet sammen efterhånden, lyder det fra den 64-årige ekspeditionsleder, som har fået mange kommentarer med på vejen om sit anderledes halssmykke.

- Der er mange, der nævner, at det er en smuk ring. Det synes jeg også. Den er lavet af guldsmed Marlene Juhl-Jørgensen fra Figaros Bryllup, afslører han.

BS vil dog ikke afsløre, hvad hans hustru har fået indgraveret i ringen, da det er for privat.

Parrene i 'BS & Ægteskabsprøven'

BS Christiansen tager fire kriseramte par med til New Zealands vildmark

Mette og Brian

Mette Marie Knudtzen, 34 år og Brian Nørregaard Pedersen, 38 år fra 'BS & Ægteskabsprøven'.

Mette og Brian

Mette Marie Knudtzen, 34 år, og Brian Nørregaard Pedersen, 38 år.

De har været i et forhold med hinanden siden 2002 og bor i Sønderjylland med deres tre børn på 10, 7 og 1½ år. Mette arbejder som tandlæge – Brian er tekniker hos Stofa.

Mette og Brians problem er, at der er gået hverdag i forholdet, og at alt det praktiske har taget over. De glemmer at være kærester til daglig.

”Vores værste frygt er, at vi finder ud af, at vi faktisk ikke har noget til fælles.”

Foto: BS&Co. / TV 2

Lisa og Jesper

Lisa Hedegård Webbe, 36 år, og Jesper Hedegård Webbe, 42 år, fra 'BS & Ægteskabsprøven'.

Lisa og Jesper

Lisa Hedegård Webbe, 36 år, og Jesper Hedegård Webbe, 42 år.

De har været sammen siden 2008. Lisa arbejder som dagplejemor, og Jesper er driftschef i en boligforening. De har begge to børn fra tidligere forhold og har fået et barn sammen. Mange af deres problemer bunder i mine-dine-og-vores børn-konflikter over de i alt 5 hjemmeboende børn.

”Mange af de diskussioner, vi har, er primært, fordi vi er en sammenbragt familie med fem børn.”

Foto: BS&Co. / TV 2

Martin og Rolf

Martin Gadeberg, 39 år, og Rolf Steinlein, 47 år, fra 'BS & Ægteskabsprøven'.

Martin og Rolf

Martin Gadeberg, 39 år, og Rolf Steinlein, 47 år.

De mødte hinanden på en datingside i 2014 og har været i et forhold lige siden. Rolf er hjemmegående, Martin er butikschef.

Parret blev forlovet i 2015 og bor nu sammen med deres to hunde. 

”Vores største udfordring som par er helt klart jalousi og tillidsforholdet til hinanden.”

Foto: BS&Co. / TV 2

Britt og Søren

Britt Rossé Segel, 47 år, og Søren Rossé Segel, 48 år.

Britt og Søren

Britt Rossé Segel, 47 år, og Søren Rossé Segel, 48 år.

De har været i et forhold siden 2001 og har sammen to børn på 13 og 14 år. Herudover har Britt et barn fra et tidligere forhold. Britt er uddannet lærer, men er på førtidspension. Søren er arbejdsmiljøchef hos DSB. Problemet hos dem er primært, at Britt føler sig ensom i deres forhold.  Søren er MEGET væk fra hjemmet, og Britt bruger det meste af sin tid for sig selv i deres hjem.

”Vi håber at komme hjem som en bedre udgave af os selv, og som ægtepar. Men vores børn er nervøse for, om vi kommer hjem sammen eller hver for sig.”

Foto: BS&Co. / TV 2

Gik du glip af premieren på 'BS & Ægteskabsprøven', kan du se første afsnit af serien lige nu på TV 2 Play, hvor du også finder snigpremieren på andet afsnit.