GO'

Lola: Disse kvinder kan lære meget af deres mænd - det vil gavne forholdet

Hvis det knaser i forholdet, og du mener, det er børnenes skyld, tager du fejl, lyder det fra familievejleder Lola Jensen.

Selvom børn er en gave, så kan flere forældrepar også nikke genkendende til, at det kan gå ud over parforholdet, når man får børn.

Bare rolig – det er helt naturligt – men du skal som forælder selv tage affære og se indad, hvis børnene er et problem.

Sådan lyder det fra familievejleder Lola Jensen i Go’ morgen Danmark.

- Jeg tænker, at det er rigtigt, at børnene kan tage fokus fra parforholdet, men en lille bid af mig tænker, at det kan være det, der kan få skylden for andre ting. Når man når til et bestemt tidspunkt i parforholdet - det, der før har heddet syv-årskrisen - så vil mange begynde at snakke om, at de havde et andet liv før børnene, og nu er det så noget helt andet, siger hun.

Oftest er det kvinderne, der skaber problemet

Ifølge Lola Jensen handler det om at sænke ambitionsbarren samt at fokusere på nuet, når der kommer en lille ny i familien.

Især for kvinderne, der faktisk kan lære noget af mændene, lyder det.

- Jeg skal sige på mit eget køns vegne, at det mest er kvinder, der forandrer sig. En mand ligner lidt sig selv bagefter, siger familierådgiveren om familieforøgelser.

Moderne kvinder er alt for opmærksomme på, at alt skal være 100 procent perfekt. Kroppen, sexlivet, samværet. Alt skal være perfekt – også forældrerollen, er Lola Jensens erfaring.

- Hun kan google og søge og google og søge og komme op på en 100 procent følelse af at skulle være perfekt som forælder, siger hun.

Manden kan blive klemt

Det kan give problemer i parforholdet, hvis der ikke gives plads til andet end forældrerollen.

Her kan især manden blive klemt.

- Du kan faktisk ikke kom ind ad døren og gøre noget rigtigt den første tid, hvis ikke man passer på, lyder det fra familierådgiveren.

Mænd har en kæmpe fordel, når det handler om at få børn. De kan kun tænke på 2-3 ting, og de kan nemt lukke ned for dagens strabadser, når lyset bliver slukket i soveværelset. Det kan kvinder ikke, lyder det fra familierådgiver Lola Jensen. Video: Thomas Jørgen Seerup

Så hvis man oplever, at parforholdet knager, og man mener, at det er børnenes skyld, skal man i stedet for se på sig selv og sine egne forventninger – og skrue ned for dem, lyder rådet.

Det er vigtigt, at især kvinderne lærer at prioritere andre ting end børnene og lærer at give plads til andet. 

Det er mænd gode til - nogle gange for gode - men de kvinder, der er for optaget af at være perfekte, bør tage ved lære af det, deres mænd gør, mener Lola Jensen.

- Skru ned for mange ting. Gør ligesom en mand. Han kan se sig selv i spejlet og stort set være tilfreds, uanset hvad han ser, slutter hun.