Samliv

Disse navne blev ikke brugt i 2016 - ingen blev døbt Carsten eller Tine

For første gang i mange år, er der ingen, der har døbt deres børn for Birgitte, Lone og Bjarne.

Sofia og Noah er lige nu de navne, som allerflest spædbørn får af deres forældre.

Derimod er mange af de navne, der var kæmpestore for omkring to generationer siden nu meget umoderne eller helt uddøde. Det viser tal, som Danmarks Statistik har trukket for TV 2.

De navne, som ingen gav deres børn i 2016, er fra en bestemt tidsperiode.

- Det er de navne, som forældrene og bedsteforældrene til de nyfødte hedder - altså de navne, der var populære for 40-50 år siden, siger Michael Lerche Nielsen, navneforsker ved Københavns Universitet.

Han fortæller, at der er tale om navne, som har været meget store og velkendte i Danmark. Eksempler på disse er navne som Flemming og Jeanette, der ikke er blev givet til et eneste barn i 2016, selvom de engang var meget populære.

Navnene vil genopstå

Selvom navnene nu er uddøde, er der dog en god chance for, at de vil komme igen. Navnene kommer nemlig typisk på mode igen efter cirka 80 år. Lige nu bliver mange af de nyfødte eksempelvis døbt Esther og Alfred, som er navne, deres oldeforældre typisk bar.

- De uddøde navne kommer helt sikkert igen, men der kommer til at gå en generation eller to mere, siger Michael Lerche Nielsen.

Der er dog nogle få navne, man formentlig ikke vil komme til at se igen.

- Det er typisk de navne, som er blevet forbundet med nogle rødder, selvom de har været store modenavne. Benny som er et 60'er navn, er et eksempel på det, siger Michael Lerche Nielsen.

Ingen nyfødte piger fik disse navne i 2016
Ingen nyfødte drenge fik disse navne i 2016