Samliv

Da ægteskabet gik i stå, valgte Charlottenlund-par en utraditionel løsning - en ny mand flyttede ind

Luise Thye-Østergaard står frem med sin historie for at inspirere andre til at overveje, om ægteskabet fungerer, som det skal.

Det var ikke planen fra starten. Men efter flere års ægteskab stod Luise og Jesper Thye-Østergaard med forskellige behov og drømme for livet sammen. 

Derfor rummer familievillaen i Charlottenlund ikke bare ægteparret og deres to børn. I kælderen bor endnu en mand, Mads Vibe-Hastrup, med sin datter.  

Mange kigger på min mand, Jesper, og spørger, hvad er der i det for dig?

Luise Thye-Østergaard, livsstilscoach og forfatter

- For cirka to år siden sidder min mand, Jesper, og jeg og har en af vores eksistentielle snakke og spørger os selv, om vi er lykkelige. Vi har et aktivt sexliv i forhold til mange andre med små børn, men min mand har et krævende job, og han kunne godt tænke sig at koble mere af med golf i weekenderne. Jeg kunne godt tænke mig mere tid sammen omkring børnene i weekenderne, og jeg vil gerne dyrke yoga, massage og meditation i forbindelse med det seksuelle. Det vil han ikke, forklarer Luise Thye-Østergaard til TV 2. 

Luise Thye-Østergaard ønsker ikke at løse sine behov uden for ægteskabet og skyder dem til side, indtil en dag, hvor lynet slår ned. 

- Da jeg kører hjem i bilen, tænker jeg, hold da op, den følelse dér, det kunne få mig til at gå fra mand og børn. Men den tanke slår jeg væk, for jeg elsker min mand overalt, fortæller Luise Thye-Østergaard. 

Vi går langsomt frem efter aftale med Jesper. Først kysser vi, så må vi kysse og kramme, og så må vi sove sammen.

Luise Thye-Østergaard, livsstilscoach og forfatter

Lynet kommer fra mødet med golfspiller Mads Vibe-Hastrup. Han kommer i hjemmet som Luise Thye-Østergaards samarbejdspartner og som ven og golfunderviser til hendes mand Jesper. Jo mere de ses, jo tydeligere bliver det, hvad der skal til for at løse både Jesper og Luises behov. 

- Jesper siger ja til, at vi skal bevæge os hen mod, at jeg får en seksuel relation med Mads. Men vi går langsomt frem efter aftale med Jesper. Først kysser vi, så må vi kysse og kramme, og så må vi sove sammen, så han hele tiden oplever, at jeg ikke glider væk, og vores kærlighed er intakt, siger Luise Thye-Østergaard, der i det seneste nummer af Alt for Damerne fortæller om eksperimentet.

Frygtede at miste dem begge

I januar i år lægger Luise og Jesper vielsesringene væk. I februar flytter de ind i hvert deres soveværelse, og i marts får Mads og Luise frie hænder til selv at styre deres seksuelle liv.

Mads bor i kælderen i familievillaen i Charlottenlund, og han og Luise giver Jesper besked, når de sover på samme værelse, ligesom de ikke udbasunerer deres kærlighed foran ham.

Jeg er gift med manden i mit liv. Jeg elsker Jesper, og jeg har hele vejen igennem sagt, at jeg vælger ham og familien for enhver pris.

Luise Thye-Østergaard, livsstilscoach og forfatter

- Mange kigger på min mand, Jesper, og spørger, hvad er der i det for dig? Men jeg tager mig af hjemmet og børnene. Han koncentrerer sig om det arbejde, han elsker, og han kan spille golf og tage i byen i weekenden. Han er afskåret seksuelt fra mig, men det står ham frit for at finde en ny kæreste, forklarer Luise Thye-Østergaard. 

Hun har flere gange været bange for, at Jesper eller Mads ville sige stop og springe fra. 

- Jeg er gift med manden i mit liv. Jeg elsker Jesper, og jeg har hele vejen igennem sagt, at jeg vælger ham og familien for enhver pris. Men da vi åbner op for forholdet til Mads, er der tidspunkter, hvor jeg er bange for, om han kan stå det igennem, og om både Jesper og Mads vil sige fra, så jeg ender med at miste min familie, siger Luise Thye-Østergaard. 

Drømmen er endnu en kvinde i huset

I stedet er familien blot vokset, så den nu består af tre voksne og tre børn. Og Luise glæder sig til den forhåbentlig vokser igen med en ny kvinde i Jespers liv.

Alligevel forbliver de gift for nu.

- Måske kommer der en kvinde, der ikke kan leve med det, og så må vi forholde os til det. Men i udgangspunktet vil vi gerne forblive gift, fordi vi gerne vil gøre opmærksom på, at ægteskabet har mange former, og Mads er ligeglad. Han har allerede været gift to gange og ønsker det ikke igen, siger Luise Thye-Østergaard. 

Hun håber, at hendes fortælling om deres alternative familieform kan få flere til at tænke kreativt, hvis behovene i parforholdet bliver for forskellige. 

- Vi står frem, fordi jeg oplever, at for mange mennesker lever med utroskab eller undertrykte behov, mig selv inklusiv. Jeg vil gerne vise, at der er forskellige løsningsmuligheder, selvom de færreste måske vælger vores, siger hun.