GO'

Lola Jensen: Lad nu være med at gå i mødregruppe-selvsving på SkoleIntra

Undgå mødregrupperne på skolens intranet, og hold den gode tone. Det giver dit barn en bedre skolegang, lyder det fra familievejleder.

Sommerferien er slut for de fleste, og et nyt skoleår er begyndt.

Som barn er der mange nye ting, man skal forholde sig til, men forældrene skal også være opmærksomme på, hvad de siger og gør i relation til barnets skole.

Det fortæller familievejleder Lola Jensen i 'Go’ morgen Danmark'.

For et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet har en afgørende betydning for barnets skolegang, lyder det.

- Jeg tror, at 70-80 procent af det, der leveres, det handler om at have tillid til, at når man afleverer sit barn, så er det trygt og godt, og at skolen kan finde ud af at give barnet, hvad det har brug for - og det smitter, hvad man siger om skolen, siger Lola Jensen.

Husk: Barnet kan lytte med

Signalerer man til barnet med sin krop og sit sprog, at skolen er et godt sted, og at det vil gå barnet godt, smitter det af på barnet, er familievejlederens erfaring.

- Tonen smitter af på børnene, så hvis forældrene snakker mindre pænt om skolen og læreren, så smitter det børnene, og de mister respekten for læreren, siger Lola Jensen.

Naturligvis kan der være ting, man ikke er tilfreds med, men man skal være opmærksom på, at barnet kan lytte med.

Det gælder i skolen, hvor man skal undgå at tale med lærerne om barnets problemer og udfordringer, mens barnet lytter med, og det gælder også derhjemme.

Kritiser og diskuter ikke skolen eller lærerne i barnets påhør, og vær så positiv, som du kan være, når barnet kommer hjem fra skolen og fortæller, at det er blevet drillet.

- De lærer at udvikle sig gennem udfordringer. De skal ikke være for store eller for små, siger Lola Jensen.

Tænk dig om på SkoleIntra

Ét af de steder, hvor en stor del af samtalen om skolen foregår, er intranettet SkoleIntra.

Her er det vigtigt, at man siger til sig selv, at man ikke skal kommentere på alt. Og så skal man spørge sig selv, om tingene kan vente, er Lola Jensens opfordring.

For der er rigtig mange ting på SkoleIntra, der kan vente, og meget bliver misforstået eller "overforstået", lyder det fra familievejlederen. Og det kan være en grobund for en dårlig relation.

- Især mødre kan gå i mødregruppe-selvsving på skolens Intranet, og på et øjeblik kan der være skrevet halvanden A4-side om en eller anden lille ting, siger hun.

Og så skal man helt afholde sig fra at kommentere på stave- og kommafejl.

- Det er ikke det, det handler om, siger Lola Jensen.

Afstemning

Hvordan er tonen generelt på jeres skoles intranet?