Landmand søger kærlighed

Landmand trækker sig øjeblikkeligt fra tv-program

ADVARSEL! Hvis du ikke ønsker at vide, hvem landmanden er, og hvad der sker i det kommende afsnit af ’Landmand søger kærlighed’, så læs ikke videre.

Det kom i den grad bag på kvinderne og tv-holdet bag datingprogrammet ’Landmand søger kærlighed’, da en af de seks landmænd valgte at trække sig halvvejs i forløbet. Det er første gang i programmets historie, at det sker.

Efter en gruppedate med tre udvalgte kvinder, der blandt andet bød på en tur på dansegulvet i en gymnastiksal, valgte den utilfredse landmand, 49-årige Willi Hansen fra Sønderjylland, at stoppe øjeblikkelig i programmet. Og selvom kvinderne gav udtryk for, at han ikke ”rigtig viste interesse” under gruppedaten, så havde de alligevel ikke regnet med, at han ville kaste håndklædet i ringen.

- Jeg tror, vi alle sammen tænker, at han er sød. For han er sød, sagde 44-årige Tine, da programmets vært, Lene Beier, fik sig en snak med de tre kvinder, inden de mødte Willi Hansen på gruppedaten.

Faktisk var alle tre kvinder klar til at flytte ind på Willis gård, hvis de fik tilbuddet, afslører de i programmet.

Nederst i artiklen kan du læse, hvad programredaktøren mener om Willi Hansens exit.

”Som at danse med en sæk kartofler”

Men på dansegulvet i den tomme gymnastiksal virkede interessen ikke gengældt.

- Jeg synes måske nok, at han var lidt tøvende i at besvare det, jeg udstrålede under dansen. Det ville have været rart, hvis han måske havde smilet lidt til mig, siger 54-årige Lone efter dansen med Willi Hansen, og 49-årige Larissa er enig:

- Willi er rigtig god til at danse, men han kigger ikke en i øjnene, når vi danser. Der er ikke nogen følelsesmæssig respons. Han er et mysterium.

Willi Hansen er ikke bleg for at fortælle, hvad han synes om kvindernes danseevner:

- To af dem var som at danse med en sæk kartofler, siger han til kameraet, inden han inviterer kvinderne med ud til en picnic.

Der er ingen kemi i dansene med kvinderne. Video: Stine Gliese

Ingen kemi

I programmet, der kan ses som forpremiere på TV 2 Play, ser man Lene Beier komme forbi for at tale med Willi om, hvilke to af de tre kvinder han vil invitere hjem på gården.

Men optagelserne tager i den grad en drejning, da snakken går i gang.

- Dansen gik da fint, og speeddaten gik udmærket. Men det er lidt tamt, det hele. Jeg kan ikke, siger Willi Hansen bestemt og fortsætter:

- Der er ikke nogen af dem, der tænder mig. Jeg er nødt til at melde fra.

I programmet ser man, at udmeldingen overrasker Lene Beier, og hun minder ham om, hvad han sagde, da hun besøgte ham med brevene nogle uger forinden.

Landmanden melder sig ud af programmet, fordi han ikke tænder på nogen af kvinderne. Video: Stine Gliese

Forventede flere breve

Hun peger på, at han dengang fortalte, at han ikke kunne lide, hvis man pakkede kufferten efter det første skænderi.

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke skal have en chance. Man kan jo ikke forvente, at kærlighed opstår sådan her, siger hun og knipser med fingrene.

- De har det ikke, de piger, svarer Willi Hansen, mens Lene Beier igen går til ham:

- Men hvad havde du forventet?

- Jeg havde forventet, at der var flere breve at vælge blandt, svarer Willi Hansen.

Farvel og tak

Inden Lene Beier giver Willi Hansen en krammer og ønsker ham held og lykke fremover, spørger hun ham, hvorfor han overhovedet har været med i programmet.

- Fordi jeg havde regnet med, at jeg ville finde noget herigennem. Men det har vist sig, at det ikke kan lade sig gøre. Jeg har ikke lyst til at snakke med nogen af dem, svarer Willi Hansen og fortsætter:

- Jeg har været med i det her, og jeg har givet dem en chance.

Efter Lene Beier er taget afsted, går Willi Hansen tilbage til picnic-bordet og fortæller de tre afventende kvinder, hvordan landet ligger.

- Det har været hyggeligt at møde jer. Men jeg føler ikke noget. Jeg kan fint snakke med jer, men mere er der ikke. Der er ikke noget, der tænder mig, siger han.

Programmets redaktør, Mads Volck, accepterer Willi Hansens valg.

Hvad tænkte du, da du fik beskeden om, at en af landmændene havde trukket sig fra dit program?

- Jamen, vi er jo vant til lidt af hvert. ’Landmand søger kærlighed’ er et organisk program, der handler om mennesker og følelser, så vi har stået i mange situationer, som man ikke lige har regnet med fra start.

- Først og fremmest tænker man jo altid, hvilke konsekvenser det har for de medvirkende. Hvordan tackler vi denne situation, så færrest mulige bliver kede af det? De modige mennesker, der er med i vores ’Landmand søger kærlighed’, lægger jo hele deres sjæl i programmet, så vi ved, at det i første omgang handler om at få taget noget grundige samtaler med alle og forklare om forløbet på en ordentlig måde.

Hvor særligt er det, at en landmand trækker sig fra 'Landmand søger kærlighed', hvilket aldrig er sket før?

- Alt kan ske i ’Landmand søger kærlighed’ – for det handler om ægte mennesker, i ægte relationer, og så er alt muligt. Kærlighedens veje er på alle måde uransagelige. Så på den måde overrasker det mig ikke, at vi kan have en deltager, der ikke har lyst til at være med længere. Det har vi jo også oplevet blandt kvinderne.

- Vi følger med i det, der sker - de ægte kærlighedshistorier, der udspiller sig på godt og ondt. Og en del af kærligheden er jo også bruddet mellem parterne, der kan antage utallige former – herunder, at man som Willi vælger at trække sig helt og holdent.

- Hvad tænker du om, at en landmand trækker sig, fordi han ikke er tilfreds med de kvinder, han kan date?

- Igen vil jeg sige, at vi følger de mennesker, der er med i programmet, fordi vi holder med dem og ønsker dem det bedste. Hvis de ikke ønsker at fortsætte af den ene eller anden grund, så accepterer vi selvfølgelig deres valg. Det er det, der er kernen i ’Landmand søger kærlighed’. Ægte kærlighedsvalg.

- Willi følte ingen ”spirende” kærlighed, og det var der ikke noget at gøre ved. Lene Beier havde en lang snak med ham og spurgte meget grundigt ind til hans følelser, og på den baggrund var det det rigtige at gøre for alle. Heldigvis var det nogle dejlige kvinder med ben i næsen, der datede Willi, så alle havde forståelse for ikke at trække den længere, om end de var noget overraskede.