Mere end venner

23-årig kvinde går på jagt efter kærligheden, men hun må ikke bruge dating-apps

Kan den store forelskelse findes blandt folk, man allerede kender?

Nerverne sitrer, kvalmen lurer, og spændingen er så ubærlig, at Julie er lige ved at græde.

- Det er første gang, jeg tuder over at skulle invitere nogen på date, siger hun.

Scenen er fra TV 2 ZULU’s nye kærlighedseksperiment ’Mere end venner’.

Her har seks singler sagt ja til at smide deres dating-apps ud og i stedet søge kærligheden i deres eget sociale netværk.

Med hjælp fra venner og veninder skal deltagerne gå på stævnemøder med folk i deres netværk og løse de benspænd, der bliver opstillet undervejs.

Og for første udsendelses hovedperson er udfordringen allerstørst, da hun kontakter sin gamle gymnasiekammerat Anders.

Elektronisk kærlighed

Selv om vi lever i en tid, hvor brugen af datingsider og -apps som Dating.dk, Tinder og Happn har været kraftigt stigende gennem flere år, går teknologien ikke altid hånd i hånd med kærligheden.

Julie har selv været på flere gode Tinder-dates og kender mange, som har fundet forelskelsen med elektronikkens hjælp. Men for hende har appen aldrig for alvor slået gnister.

- Jeg kan være rigtig slem til at sætte folk i en kasse. Ikke med mennesker generelt, men med de mænd, jeg dater, fortæller hun til TV 2.

- Når man swiper frem og tilbage på mobilen, kommer det nok til at forstærke, at man også fejer folk af banen for småting. Det, tror jeg, er usundt.

En, to, tre, date

For at komme sin kræsenhed til livs lod den i dag 23-årige unge kvinde sig overtale til at være med i programmet. Det medførte tre dates, hvor Julie mødtes med folk fra sin egen kreds af bekendte:

Først en øl ved Søerne med den to klassetrin ældre gymnasieven Anders, så på sejltur med Simon, en ven til en fælles bekendt, og til slut på café med økonomen Morten, som Julie engang havde mødt på en festival.

På sin første date i netværket går Julie ud med Anders fra gymnasiet.

Tre vidt forskellige stævnemøder med vidt forskellige mænd. Men også tre enormt gode oplevelser, fortæller Julie.

- Jeg troede jo i starten, at der ikke var nogen som helst, jeg ville på date med, siger hun i programmet:

- Men det har jo været megafedt og hyggeligt.

Fjerde udfordring

Dermed blev Julies angst for at invitere fyrene ud gjort til skamme. Allerede kort efter accepten fra Anders bliver tårer og kvalme skiftet ud med lettelse og undren.

- Det er jo faktisk nemt nok. Så behøvede jeg slet ikke tude, siger hun i programmet og tilføjer senere:

- Mon det er sådan, det føles at være modig?

Samtidig lærer hun gennem en række afvisninger også, at det ’nej’, som hun frygtede at få, egentlig ikke er så slemt, når det alligevel lander af og til.

Til sidst løser Julie sine udfordringer helt uden at ryste på hånden. Endda i en sådan grad, at hun stiller sig selv en sidste, fjerde opgave – at kontakte den ene af de tre fyre om at mødes igen.

Nyt mod og nyt møde

Efter optagelserne har Julie sat alvor bag ordene og skrevet til gymnasiekammeraten Anders. Denne gang uden hverken kvalme i halsen eller tårer i øjenkrogene. De to skal nu mødes igen, når programmet har været sendt.

Til TV 2 forklarer Julie, at deltagelsen i ZULU’s kærlighedseksperiment har gjort hende både modigere og mere bevidst om sine dating-vaner.

Derfor tror hun også, at hun i dag vil kunne bruge apps som Tinder mindre overfladisk og mere åbent, ligesom hun har fået mere mod på at tage initiativet. Også i sin egen omgangskreds.

- Konceptet er i sin enkelthed meget godt. Jeg tror ikke, det er løgn, at man kan finde kærligheden i sit netværk, siger Julie til TV 2 og tilføjer med et grin:

- Især når man ikke skal forklare, at man også tager en kameramand, der hedder Jes, med på date.

’Mere end venner’ bliver sendt på TV 2 ZULU den 24. oktober kl. 21.50 og på TV 2 Play.