Samliv

Var kæreste med kendt svindler – sådan har hun det i dag

Læs, hvordan Amanda Kastrups korte forhold med svindleren Casper Rieper-Holm påvirker hende i dag.

For seks år siden oplevede Amanda Kastrup noget, ingen havde haft fantasi til at kunne forestille sig.

Hendes kæreste gennem tre måneder, Casper Rieper-Holm, havde løjet om praktisk taget alt om sig selv og forsøgt at svindle hende for en kvart million kroner.

Da det gik op for hende, brugte hun først 10 dage på at vandre hvileløst rundt i sin lejlighed og betvivle alt det, manden, hun var dybt forelsket i, havde fortalt.

Men hun besluttede sig hurtigt for, at hans mange løgne og fupnumre ikke skulle ændre hendes tiltro til andre mennesker.

- I de 10 dage tænkte jeg meget over tillid til samfundet og til hinanden, og jeg kom frem til, at det er nødvendigt at have tillid til hinanden – uden den kan vi ikke skabe relationer, siger hun.

Når hun ser tilbage, fortryder hun derfor heller ikke, at hun gik ind i forholdet til Casper Rieper-Holm. Det var jo ham, der var noget galt med, og ikke hende.

- Det ville jo have været helt skørt, hvis jeg havde nægtet at tro, at han havde en datter, eller at han var arving, siger hun.

Måske er det den indstilling, der har gjort, at hun heller ikke føler, at forholdet med svindleren har påvirket hendes kærlighedsliv.

Hun har en kæreste i dag, oplyser hun.

Hendes forhold med svindleren Casper Rieper-Holm er blevet beskrevet i dokumentarserien ’En fremmed flytter ind’, der netop er blevet vist på TV 2.

Læs hele Amanda Kastrups historie her.

Fik modet til at starte egen forretning

Da forholdet med Casper Rieper-Holm begyndte tilbage i 2011, levede Amanda Kastrup et ganske normalt og forudsigeligt liv. Hun boede med datteren Michella og hunden Conrad i en lejlighed i Hvidovre, og til daglig studerede hun en kandidat på universitetet.

- Jeg havde studeret pædagogik på femte år, og jeg kedede mig måske en lille smule. Jeg kunne mærke en masse forventninger fra mine omgivelser om, hvad jeg skulle bruge det til, når jeg var færdig, fortæller hun.

Her kom Caspers verdensmandsattitude og store armbevægelser faktisk til at ændre ret meget.

- Jeg har ikke lyst til at rose ham, men der var noget i hans væremåde og de ting, han sagde, der gjorde mig opmærksom på, at jeg vælger selv, hvad jeg vil blive til. Det har givet mig noget, fordi det har gjort, at jeg har turdet satse på noget andet i dag, siger hun.

Jeg har haft lyst til at fortælle min historie, fordi den er så vanvittig

Amanda Kastrup

For et par år siden sprang Amanda Kastrup ud som selvstændig. I dag driver hun en online fiskehandel.

Havde du gjort det, hvis du ikke havde mødt Casper?

– Det ved jeg ikke. Måske havde jeg gjort det på et andet tidspunkt, men at gå i chok har uden tvivl været med til at gøre, at jeg har skullet gentænke alting og tænkt over, hvad jeg egentlig skal bruge min tid på, fortæller Amanda Kastrup.

Udover det lærte han hende også glæden ved at rejse – noget, de gjorde flere gange i den tid, de var kærester.

- Efter det hele tog jeg ud at rejse rigtig meget med min datter. Det havde vi aldrig gjort før, men lige pludselig kunne jeg sidde og kigge på flybilletter om aftenen, og så tog vi afsted næste morgen, siger Amanda Kastrup.

Står frem

Amanda Kastrup er ikke ude på at tegne et rosenrødt billede af ekskæresten, der svindlede hende. Men det ligger nok ret meget til hendes personlighed at være åben omkring det og grine af alt det, der skete.

- Jeg har haft lyst til at fortælle min historie, fordi den er så vanvittig.

Fordi Amanda Kastrup meldte ekskærestens svindel til politiet, hæftede hun ikke for de 250.000 kroner, han havde svindlet sig til ved at forfalske hendes underskrift i Nordea.

Casper Rieper-Holm blev idømt et års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk på baggrund af Amandas anmeldelse. Han har ikke ønsket at kommentere eller medvirke i ’En fremmed flytter ind’.