Instruktør i 'Korpset' lod 3-årig datter være alene i vildmarken: Mange synes, det er mærkeligt

Eventyrer og 'Korpset'-instruktør Erik B. Jørgensen har været nødt til at finde en anderledes måde at være far på, fortæller han.

Da eventyreren Erik B. Jørgensen blev far, havde han svært ved at finde glæden som forælder.

Han følte sig overflødig i forhold til datterens mor og havde svært ved at knytte sig til sin datter, Karen.

Men nu løfter 'Korpset'-instruktøren sløret for, hvordan han er blevet en bedre forælder ved at kombinere sin egen passion med forælderskabet.

Ved at dele det, han holder allermest af, har han nu udviklet et særligt bånd til sin datter, fortæller Erik B. Jørgensen i  'Go' morgen Danmark'.

Den 42-årige tidligere jægersoldat elsker at tage på månedlange ekspeditioner i naturen, og siden datteren var kun tre et halvt år, har han haft hende med på sine lange ture i vildmarken.

- Jeg havde ikke prøvet at passe min datter alene i 24 timer, før jeg drog afsted med hende i 45 dage, siger den tidligere jægersoldat. 

Efterlader nogle gange Karen alene

Blandt andet har far og datter været på kano- og vandretur i det nordlige Finland og Norge og på en ekspedition i Sverige sammen.

Begge gange var de afsted i 45 dage, og begge gange har det været nogle udfordrende og til tider ikke helt ufarlige ture, de har været på, lyder det fra Erik B. Jørgensen.

Om Erik B. Jørgensen

Erik B. Jørgensen er født i 1976.

Han er foredragsholder, forfatter og medlem af Eventyrernes Klub, og han har tidligere deltaget i slædepatruljen Sirius.

Derudover er han kendt fra TV 2-programmet 'Korpset', hvor han som tidligere jægersoldat agerer instruktør for tv-programmets aspiranter.

I de områder af Norge, Sverige og Finland, som han har taget datteren med til, lever ulve og bjørne, og der skal krydses elve og vandres på klipper, hvis man vil frem.

Det beskriver han i sin nye bog, 'Rejser med Karen og Dino i Vildmarken'.

I dag er Karen ni år gammel, og sidste gang far og datter var afsted, gik turen til den nordlige del af Sverige. Dengang var Karen seks år, og planen er, at de skal afsted igen i år.

For Erik B. Jørgensen vil have flere af de gode oplevelser, han har fået med sin datter gennem årene - også selvom nogle af hans metoder ofte mødes med overraskelse og skepsis, når han beretter om dem.

Blandt andet har han flere gange efterladt sin datter alene i vildmarken, fortæller han.

Det har han gjort, siden Karen var tre et halvt år.

Jeg efterlod hende, og så bandt jeg Dino (hunden red.) lige ved siden af hende

Erik B. Jørgensen, instruktør i 'Korpset' og eventyrer

Han stoler på sin datter

Eksempelvis har Erik B. Jørgensen efterladt datteren i en situation, hvor den tunge oppakning i kanoen skulle flyttes til en ny elv. 

Det var Karen selv, der bad om at få lov til at sidde for sig selv og hvile sig ved teltet, lyder det. 

- Jeg efterlod hende, og så bandt jeg Dino (hunden red.) lige ved siden af hende, og så sad de to sammen, mens jeg gik frem og tilbage i området og kom igen, og hun sagde: "Se far, jeg har lavet en kage til dyrene af sten", fortæller Erik B. Jørgensen.

Det er han helt tryg ved.

Ofte gør terrænnet, at Karen kan se ham hele tiden, og de ulve og bjørne, der er i området, holder sig væk, når de kan lugte mennesker.

- Og så stoler jeg på hende. Hvis jeg tænkte: "Uha, det er en kraftig flod, der er lige dernede", så ville jeg sige: "Karen, du må kun gå ned til de sten og det træ der, og du skal blive inden for området her", og så ville hun aldrig prøve grænserne af derude, siger Erik B. Jørgensen i 'Go' morgen Danmark'.

Folk synes, det er mærkeligt

'Korpset'-instruktøren er godt klar over, at anekdoter som disse kan få folk til at reagere negativt.

- Der er rigtig mange, der synes, det er mærkeligt, men det er vel ikke så meget anderledes, end at vi går i vores hjem og ikke kigger på vores barn hele tiden, siger han.

- Jeg er vokset op på en gård, og der cyklede jeg da ofte rundt, uden min far vidste, hvor jeg var, tilføjer Erik B. Jørgensen.

Hans oplevelse er dog, at folk forstår det, når han fortæller om sine og datterens vildmarksture.

- Nogle spørger, om det er forsvarligt at tage Karen med i vildmarken. Men jeg føler ikke andet, end at jeg tager hende med på arbejde. Vi tager én ny ting ad gangen, ligesom andre forældre gør med de aktiviteter, de laver med deres børn, siger Erik B. Jørgensen.

Eventyrer og 'Korpset'-instruktør Erik B. Jørgensen har været nødt til at finde en anderledes måde at være far på. Siden datteren, Karen, var 3,5 år gammel har hun været med på nogle af sin fars ekspeditioner i helt op til 45 dage. Video: Thomas Jørgen Seerup

Er blevet en bedre far

Udover at han og Karen har fået en masse gode oplevelser og nærvær ud af ekspeditionerne, mener Erik B. Jørgensen, at turene med datteren også har gjort ham til en bedre far.

- Jeg er sikker på, at hvis vi alle laver det, vi brænder for, så bliver vi en bedre version af os selv. Så når jeg har min datter, så sætter jeg al min tid af. Det er det, jeg har lært af hende. Jeg har lært at blive far og have denne her glæde. I dag har vi jo passioner sammen.

- Vi skal lave noget, vi begge to synes er sjovt, og så har vi noget sammen. Så vi lærer begge to af hinanden, og jeg finder farrollen i hele det her spil, slutter Erik B. Jørgensen.