Facebook lancerer datingværktøj

Mark Zuckerberg håber at kunne være med til at skabe relationer, der betyder noget, når nu han gør dating til en del af Facebook-universet.

Facebook har i forvejen uanede mængder af data om os alle sammen.

Og den data kan måske bruges til andet end at personliggøre reklamer.

I hvert fald vil Facebook nu forsøge sig som Kirsten Giftekniv og matche brugerne ved hjælp af en ny datingservice.

Det fortæller Mark Zuckerberg på konferencen F8, der netop nu bliver afholdt i Californien.

Man kan være privat

Det nye datingværktøj bliver ikke en selvstændig app, men bliver i stedet en del af den eksisterende Facebook-app, fortæller Facebook-stifteren under sin præsentation.

- Men det bliver fuldstændigt frivilligt. Hvis du har lyst, kan du lave en datingprofil. Vi designer det med privatlivet og sikkerheden in mente – fra begyndelsen, siger Mark Zuckerberg og henviser til den seneste tids sager om læk af personlige oplysninger fra det sociale medie.

Samtidig lover han, at man ikke vil blive vist til sine egne venner, men kun fremmede, som lever op til ens præferencer. Det er noget, som andre datingapps som eksempelvis Tinder ikke har haft held med at gennemføre.

Langvarige forhold

Den nye datingplatform kommer som en del af en ny strategi, hvor Facebook vil fokusere på betydningsfulde relationer.

- Vidste I, at et ud af tre ægteskaber i USA starter online? spørger Mark Zuckerberg sine tilhørere, inden han fortæller, at han ofte bliver stoppet på gaden af par, der har mødt hinanden gennem hans sociale medie.

- Det er nogle af de ting, jeg er stolt af være med til. Så ved jeg, at vi gør en positiv forskel på folks liv. Men virkeligheden er, at vi endnu ikke har bygget nogle værktøjer til at hjælpe folk med at finde partnere, selv om der er 200 millioner mennesker på Facebook, der har angivet sig selv som singler. Hvis vi fokuserer på at hjælpe folk med at opbygge betydningsfulde relationer, så er det her måske det mest betydningsfulde af alle, siger han.

Afstemning

Kunne du finde på at bruge Facebook til dating?

I tråd med at det er de betydningsfulde relationer, der er i fokus, håber Facebook-stifteren også, at han kan være med til at skabe forhold, der holder.

- Det bliver et værktøj til at opbygge virkelige, langvarige forhold – ikke bare hook ups.

Dødsstødet til andre datingapps?

Allerede i dag er en lang række af de eksisterende datingapps koblet op på den information, man har delt på Facebook.

For eksempel kan Tinder vise, hvilke sider både du og en potentiel partner "synes godt om".

Zuckerberg fortæller ikke i dagens præsentation, om der bliver lukket for adgangen til oplysninger for disse apps, men meget tyder på, at fremtiden kan blive hård for de eksisterende datingapps, hvis Facebook for alvor gør sit indtog på datingmarkedet.

Det kræver dog, at Facebook har fundet en algoritme, der giver de rigtige koblinger. Og tiden må altså vise, om det lykkedes det sociale medie at finde koden til kærlighed.