Vi tester 13 kærlighedsmyter, der kan spænde ben for din lykke
Parterapeuter påpeger, at mange af myterne kan være direkte skadelige at tro blindt på.
Skal man virkelig holde sig fra sex på den første date, hvis man gerne vil have en kæreste? Giver det mening at lede efter en kæreste, som er meget anderledes end dig selv? Og kommer din kæreste til at være utro, hvis vedkommende har været det en gang før?
Myterne om kærlighed er mange, og det kan have rigtig kedelige konsekvenser, hvis vi tror hovedløst på dem.
Det fortæller sexolog og parterapeut Bernadette Grandjean.
De fleste myter opstår, fordi mennesker forsøger at finde mening med kærligheden, men det er vigtigt at skille skidt fra kanel, forklarer hun.
- Vi vil så gerne have svar og strukturer, så vi slipper for konstant at skulle filosofere over det, men forenklingerne kan spænde ben for os, når virkeligheden ikke passer ned i kasserne.
Tror du på alt, dine venner har af fordomme om kærlighed, kan det i værste fald resultere i, at du ikke tør indgå i en kærlighedsrelation.
- Konsekvensen kan også være, at man måske kommer til at finde sig i nogle ting i sit kærlighedsliv, som man måske slet ikke skal, siger parterapeut Vigga Wagtberg.
Lige nu kører anden sæson af TV 2 ZULUs kærlighedsserie om slipsefyren Tobias og den impulsive Rose, der møder hinanden og bliver stormende forelsket. Serien håndterer en lang række af de gængse myter om kærlighed, for mødes modsætninger virkelig? Du kan se hele første sæson på TV 2 PLAY.
Især myterne, der handler om, hvad andre mener er normalt, er langt fra hensigtsmæssige.
- Normaliseringsmyter har det med at stemple folk, som ikke lever op til dem. De har det med at give dårlig samvittighed, forklarer Jacob Mosgaard, der er psykolog, parterapeut og forfatter til bogen '100 myter om kærlighed og forelskelse'.
Vi har sat parterapeut Vigga Wagtberg, psykolog og parterapeut Jacob Mosgaard og sexolog og parterapeut Bernadette Grandjean, overfor nogle af de mest almindelige myter om kærlighed og sex.