GO'

34-årig optager sine akavede dates - og udgiver dem

Linda Nygaard vil vise på en ny måde, at singlelivet kan være hårdt.

34-årige Linda Nygaard tager sine lyttere med til bords, når hun går på date.

Hun vil nemlig have andre singler til at mærke, at de ikke er alene om de akavede øjeblikke i datingjunglen.

Derfor har hun lavet en podcastserie, hvor hun inviterer lytterne med i det intime og sårbare før, under og efter hendes stævnemøder.

- Singlelivet kan være hårdt, og jeg vil gerne have, at folk kan spejle sig i mig. Det ér akavet, men sådan er det for alle. Jeg er ikke nogen ekspert, men jeg vil gerne tage lytteren i hånden og sige: "Jeg kender det også, du er ikke alene”, lyder det fra den 34-årige kvinde i ‘Go’ morgen Danmark’.  

Foreløbig har hun optaget på fire af sine dates. Naturligvis med de udvalgte herrers samtykke.

Men selvom det lyder som noget, der kunne tilføje et ekstra lag af akavethed til det første møde, oplever Linda Nygaard faktisk, at det ikke betyder det store.

- De fleste siger, at man glemmer optageren. Det føles meget naturligt, siger hun.

For mange muligheder

Linda Nygaard har over de seneste 10 år været på omkring 100 dates, anslår hun.

Hun håber, at hendes oplevelser kan få nogle til at trække på smilebåndet og føle, at man ikke er alene om de tanker, hun fortæller om i podcasten. 

- Det er meget overfladisk, specielt netdating. Det handler meget om udseendet, og der kan være den mindste begrundelse for, at man vælger at sige nej, siger hun. 

Hun oplever også, at teknologien nogle gange kan spænde ben for kærligheden.

- I dag kan du bestille en date, som du bestiller en pizza. Man bliver meget mere kritisk, fordi der er så mange muligheder. Jeg er nogle gange for hurtig til at være kritisk. Selvfølgelig skal man kunne mærke kemi, men jeg har tendens til at stoppe det for hurtigt, fordi jeg er bange for at blive såret, fortæller Linda Nygaard.

Duer ikke, væk

Det billede kan psykolog Thomas Markersen genkende. 

Overordnet set tror han, at den store tilgængelighed, der er i netdating, er god for kærligheden, for i dag er det lettere at komme i kontakt med andre, hvis man er ensom.

Men den lette adgang til potentielle partnere giver ikke ubetinget bedre vilkår for at finde kærligheden. 

Når man finder nogen på nettet, har man nemlig i højere grad en fornemmelse af, at man kan finde en anden, hvis det ikke lige fungerer med det samme, lyder det fra eksperten.

- Hvis det kun tog 10 swipes at finde en kvinde, så er den næste måske også bare 10 swipes væk. Med de mange muligheder bliver det også lidt sværere at finde sig i mærkværdigheder. Spiser han med åben mund? Er hun ikke spændende nok i sengen? I stedet for at arbejde på det tager man bare en anden, siger Thomas Markersen.

Han opfordrer også til, at man bekender kulør fra starten, så den, man matcher med, ved, om man leder efter kærlighed eller sex. 

- For nogle kan det måske også føles helt klaustrofobisk at forestille sig at: "Skal jeg kun være sammen med hende?", når der er så mange andre, man ikke har prøvet endnu. Så gør det klart, også for dig selv, hvad du søger, siger psykologen.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at man overhovedet ikke kan møde en fantastisk kæreste på Tinder eller en af de andre netdating-medier. Nogle gange kræver det bare lidt mere tid at mærke efter, inden man swiper videre til den næste, lyder det. 

Tror stadig på kærligheden online

Linda Nygaards seneste forhold endte for to år siden.

Kæresten havde hun mødt på Tinder.

Og selvom hun endnu ikke har fundet ‘den sidste kæreste’, tror hun stadig på, at det kan lade sig gøre at finde kærligheden online. 

- Jeg har været uheldig med de mænd jeg har mødt indtil nu. Enten har jeg forelsket mig i en, der ikke føler det samme, eller også er det den anden vej rundt, lyder det fra den 34-årige podcaster. 

Thomas Markersen giver dig herunder tre gode råd til din næste date. 

Gode råd til dating

 1. Kontakten skabes

  Hav styr på billederne på din datingprofil.

  Vær gerne lidt kostbar. Hvis modparten oplever, at du er meget interesseret, vil han eller hun måske tænke, at der i så fald også er andre, der vil være interesserede.

  Skriv ikke længere beskeder, end du modtager. Meget lange svar til meget korte beskeder kan virke desperat.

 2. Første date

  Husk, at det skal være sjovt for jer begge, og at I hver især har 50 procent af ansvaret for, at det bliver en god samtale og en god date.

  Gå i biografen- det holder stadig. Her kan man slappe af og vænne sin pattedyrshjerne til at være sammen med sin date. Og kysset er tættere på bagefter.

 3. Hvad så nu?

  Når mænd finder en kvinde, de er glade for, så bliver de meget nemmere meget forelskede, end når en kvinde finder en mand, hun er glad for.

  Så hvis du er mand og føler, du har skudt papegøjen, så slå koldt vand i blodet, så du ikke skræmmer kvinden væk.

  Og hvis du er en kvinde og er blevet interesseret i en mand, der tydeligvis føler, han har skudt papegøjen, så slå også koldt vand i blodet og lad være med at blive for skræmt.

Kilde: Thomas Markersen