GO'

I tre år solgte han sig selv for middage, rejser og penge - nu advarer han andre mod sugardating

Nikolaj Ryom mærker nu de konsekvenser, hans dobbeltliv har haft.

Nikolaj Ryom var blot teenager, da han første gang inviterede en fremmed mand hjem i sin seng. Manden ville betale ham nogle tusinde kroner for sex, og da han stod og manglede penge, og fordi manden var "pæn nok", sagde han ja.

Men det var ikke uden betænkeligheder: Under hans dyne lå en kniv. 

- Jeg var meget bange. Jeg var kun 16 år, og så kom der en muskuløs 25-årig mand hjem til mig, fortæller han i 'Go' Morgen Danmark'.

Mens akten stod på, forsøgte han at slå sine følelser fra. Men efterfølgende ramte oplevelsen ham som en murbrækker. 

- Jeg var meget ked af det og følte mig helt tom indeni. Jeg var sikker på, at det skulle være en engangsoplevelse, fortæller den i dag 20-årige mand.

- I starten var det let nok at sige nej

Det skulle dog vise sig, at han tog fejl.

Oplevelsen blev startskuddet på tre år med sugardating. Et omdiskuteret fænomen, hvor to parter indgår i et forhold, hvor den ene stiller sit selskab til rådighed mod betaling i eksempelvis rejser, middage, tøj eller penge.

Livet som sugardater sendte Nikolaj Ryom på rejser rundt omkring i verden. Her på Mallorca forrige år.

- Jeg havde en profil på Boyfriend.dk, og der var der mange, der tilbød mellem 5000 og 15.000 for alt muligt. I starten var det let nok at sige nej, men når der så er nogle ting, man gerne vil eje, tænker man, at det jo er så hurtigt at sige ja og få dem.

Nikolaj Ryom begyndte derfor efter noget tid at takke ja til nogle af de mange tilbud. I alt har han haft omtrent ni sugardaddies de seneste år. 

Selvom han har haft sex med flere af dem, har det været vigtigt for ham, at det ikke skulle være omdrejningspunktet, men i stedet noget, der kom, når der var opbygget tillid.

Måtte lyve for forældrene

I de tre år, Nikolaj Ryom levede et luksuriøst liv med dyre rejser på første klasse, ekstravagante middage og en spækket bankkonto, boede han hos sine forældre.

- De stillede nogle gange spørgsmål ved, hvordan jeg kunne have råd til det, når jeg lige var startet på SU, men jeg fejede det væk med, at det enten var sponsoreret eller noget, en veninde havde betalt for, fortæller han og fortsætter: 

- Det har været hårdt at skulle lyve hele tiden og leve et dobbeltliv, så det er meget rart, at jeg nu kan være ærlig om det.

De mange rejser på første klasse fik Nikolaj Ryoms forældre til at sætte spørgsmålstegn ved, hvor pengene kom fra.

Det har konsekvenser

I dag lever Nikolaj Ryom ikke længere et dobbeltliv.

Han droppede livet som sugardater for et halvt år siden, og på trods af de tre år har givet ham mange oplevelser og lækre materielle goder, har det ikke været omkostningsfrit.

- I sommeren 2017 var jeg selv udsat for et fuldbyrdet overgreb og har i dag fået PTSD, som jeg først nu er begyndt at kunne mærke konsekvenserne af. Ellers har det haft konsekvenser for min selvrespekt, fortæller han og tilføjer: 

I tre år blev Nikolaj Ryoms tilværelse forsødet med hjælp fra de mænd, han sugardatede.

- Jeg plejede også at være en stærk person med mine egne meninger, men lige pludselig er jeg blevet sådan lidt mere ”svag”, fordi jeg har været så vant til, at det var dem (hans sugerdaddies, red.), der bestemte over mig på en eller anden måde.

Står frem for at advare andre

Med sine egne erfaringer i rygsækken vil Nikolaj Ryom, der i dag studerer, derfor advare andre unge mennesker mod at bevæge sig ned af den samme sti. 

- Man skal ikke begive sig ud i den verden, fordi det er nemme penge. Det er ikke nemme penge. Det er bare ”her og nu”-penge, men det har konsekvenser på længere sigt. Det er ikke en udvej, selvom man kan stå i en lortesituation.

Selv har han besluttet aldrig at vende tilbage til det, der i tre år var hans verden. 

Jeg vil gerne have respekt for mig selv

Nikolaj Ryom

Heller ikke, når bankkontoen er tom. 

- Jeg kan mærke, at det ikke er noget, jeg har lyst til at være en del af. Jeg vil gerne have respekt for mig selv, og jeg synes ikke, at mænd skal kunne købe nogen - og slet ikke mig - for penge.