Da Theodore blev forvandlet fra en teenagepige til ung mand

Flere unge under 18 år søger om at skifte køn. En af dem er Theodore Sommer Trankjær.

Gennem det seneste år har TV 2 fulgt 16-årige Theodore Sommer Trankjær på hans rejse fra at være teenagepige til at blive en ung mand.

- Jeg prøvede at passe ind med pigerne, men det fungerede ikke. Så prøvede jeg at passe ind med drengene, og så fandt jeg ud af, at det heller ikke fungerede. Først da en af mine venner fortalte, at han var transkønnet, der gik det op for mig: "Shit mand, det er jo mig!", fortæller Theodore Sommer Trankjær.

For fire år siden blev det muligt for unge under 18 år at begynde hormonbehandling, så de kunne skifte køn. Og i den årrække er henvendelserne til Sexologisk Klinik på Rigshospitalet kun gået i én retning – nemlig op.

Theodore Sommer Trankjær var i udredning på klinikken i halvandet år, før han fik lov til at begynde testosteronbehandlingen. Det er et år siden nu, og der er sket rigtig meget.

Det kan du se i programmet 'Mit nye liv: Forvandlingen til Theodore' på TV 2 PLAY.