41-årig søgte efter sit ophav i Sydkorea - så dukkede en søster op i USA

For Lisa Beck var det mest for sjov, da hun fik taget en DNA-test. For hendes søster startede jagten på familiemedlemmer i USA for seks år siden.

Det var en både spændt og nervøs Lisa Beck, der lørdag stod klar i lufthavnen med danske og sydkoreanske flag for at møde sin søster for første gang.

Og selvom den 41-årige sagsbehandler indtil for nylig ikke vidste, at hun havde en søster, var det naturligt, da de endelig mødte hinanden i virkeligheden, fortæller hun.

- Jeg var rigtig nervøs, og jeg var spændt, men da jeg så mødte hende, var det som om, at hun ikke var fremmed, siger Lisa Beck i ‘Go’ morgen Danmark’.

Søsteren var rejst hele vejen fra USA, hvor hun bor til daglig.

Samme far

Først omfavnede søstrene hinanden, så stoppede de og kiggede på hinanden, og så krammede de igen.

- Det var som at se et kendt ansigt. Man vokser op med at se sit eget ansigt, så at se en med nogle af de samme træk var specielt, fortæller Lisa Becks søster, Kaomi Lee.

Så kan jeg se, at der står halvsøster ’Kaomi’. Jeg var lige ved at falde om

Lisa Beck, sagsbehandler

Kaomi Lee er 50 år, journalist og deler biologisk far med Lisa Beck, men ikke mor. Siden de to søstre blev forenet lørdag, har de været sammen hver dag og lært hinanden bedre at kende.

- Lisa er en vidunderlig person, og jeg føler mig allerede som en storesøster. Hun er meget nem at være sammen med, og det er det vigtigste for mig, forklarer Kaomi Lee.

Tog test for sjov

Det var en helt almindelig vintermorgen for Lisa Beck, da hun åbnede en app på telefonen. Hun havde stadig små øjne og lå i sengen, men på et splitsekund ændrede alt sig.

Lisa Beck blev bortadopteret fra Sydkorea for omkring 40 år siden. For at blive klogere på sit ophav havde hun for sjov taget en DNA-test og lagt ind i en international database, hvor man kan finde familiemedlemmer og slægtninge i hele verden.

- Så kan jeg se, at der står halvsøster ’Kaomi’. Jeg var lige ved at falde om. Det var svært at kapere og samtidig rigtig, rigtig spændende, for det var ikke det, jeg havde forventet, forklarer hun.

Siden har de to talt og skrevet sammen online.

For Kaomi Lee er historien noget anderledes.

Hun havde aktivt ledt efter familiemedlemmer i seks år, men hun havde ikke regnet med at finde et match i Danmark.

- Jeg kiggede mere fokuseret mod Sydkorea og tænkte, at nogle fra Sydkorea ville lade sig teste, men jeg troede aldrig, at en fra Danmark ville matche med mig som en søster, fortæller hun.

Og selvom hun er glad for at have fundet sin søster i Danmark, kommer det også med en trist følelse, forklarer hun:

- Det fik mig til at tænke på, hvad der skete med vores familie, og hvorfor vi blev bortadopteret, og så det at vi har mistet alle de år, hvor vi ikke har kendt hinanden, lyder det.

Har søgt aktindsigt i egen sag

Lisa Beck og Kaomi Lee er dog begge enige om, at de tager det stille og roligt med at lære hinanden at kende, selvom de allerede er faldet ind i rollerne som storesøster og lillesøster.

For Lisa Beck har mødet med sin søster dog også sat nye tanker i gang.

- Jeg har bedt om aktindsigt i min sag i Sydkorea, og der har jeg fået tilbage, at mine forældre var gift på daværende tidspunkt, hvor de fik mig. Men de havde tre døtre i forvejen, så de valgte at bortadoptere mig, lyder det.

Det kan måske lede mig i retningen til at finde min mor

Kaomi Lee, journalist

Kaomi Lee ved ikke, hvem hendes biologiske mor er, eller om hun er resultatet af en affære, siden hende og Lisa Beck ikke har samme mor.

Hun håber dog, at Lisa Becks aktindsigt også kan gavne hende.

- Lisa har fået noget information omkring sin familie, og hvis det er korrekt, kan det måske lede mig i retningen af at finde min mor. Det ville være en fantastisk fuldendelse i mit liv og en heling, som jeg virkelig søger, lyder det.

Se interviewet med Lisa Beck og Kaomi Lee i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY