GO'

Han har været væk i ti år - nu er nyt minde dukket op

En særlig hilsen blev skrevet på en mursten – men hvem skrev den?

For ti år siden forsvandt 46-årige Brian Fritzner i et skibsforlis i Caribien.

På det tidspunkt var hans kæreste, Helle Sommerfeldt Kaspersen, gravid med deres andet barn. De havde i forvejen seksårige Øyvind.

Brian Fritzner kom aldrig hjem, og hans nu niårige datter, Vilde, nåede aldrig at møde ham.

Men nu er et nyt minde dukket op.

For da Vilde Sommerfeldt Fritzner og Helle Sommerfeldt Kaspersens nabo, Luka Borregaard, en dag gik på gangen på den skole, hvor Brian Fritzner gik for 41 år siden, fik hun øje på en mursten med en helt speciel besked.

“Brian Fritzner 9.U er dejlig”.

Hun genkendte navnet og reagerede, for da skolen skulle rives ned, måtte murstenen reddes, mente hun.

Det lykkedes, og nu har Vilde Sommerfeldt Fritzner fået murstenen som minde om sin far.

Men i dag står Vilde også tilbage med en efterlysning:

- Jeg vil gerne have, at der er nogen, der melder sig til at have skrevet det her, beder den niårige pige i ‘Go’ morgen Danmark’.

En hilsen fra Brian

“Jeg har så meget, jeg skal hjem til”.

Det var Brian Fritzners sidste ord til Helle Sommerfeldt Kaspersen, inden han tog afsted på sejltur over Atlanten – det blev sidste gang, de to så hinanden.

Og i lørdags fortalte Helle Sommerfeldt Kaspersen og Vilde Sommerfeldt Fritzner historien om Brian Fritzner i ‘Go’ morgen Danmark’.

Det viste sig, at det ikke var en helt tilfældig dato.

- I morges fandt jeg ud af, at det i dag er præcis ti år siden, at jeg meldte Brian savnet, siger hun.

Ligesom sin datter er hun selv meget nysgerrig efter, hvordan andre husker ham, og hvem der mon har skrevet beskeden på murstenen.

- Det er som at få en hilsen fra ham igen, og jeg bliver mindet om, at der var en historie før os. Det er en kæmpe gave at få historier fra andre. Det giver ham en længere livshistorie, lyder det fra Helle Sommerfeldt Kaspersen.

Leder efter hemmelig beundrer

Selvom vedkommende, der har ridset beskeden ind i murstenen, endnu ikke er fundet, har flere fra Brian Fritzners gamle klasse henvendt sig og delt deres minder om ham.

Der bliver både delt sjove historier, forelskelser og rosende ord om Brian Fritzner.

- Jeg husker, at der kom denne her meget solbrune fyr ind i klassen, og vi piger sad og tænkte ‘wow, han ser godt ud’. Han var genert, men alligevel med på sjov og ballade, lyder det fra Eva Amelie Olsen, der gik i 9. og 10. klasse med Brian Fritzner.

Hun har dog ikke selv skrevet på murstenen, men hun krydser fingre for, at Vilde Sommerfeldt Fritzner finder frem til sin fars tidligere beundrer.

Helle Sommerfeldt Kaspersen er glad for alle henvendelserne og ved, at Vilde Sommerfeldt Fritzner nu har flere historier at fortælle videre om sin far.

- Beskederne er meget fine. Jeg ryster helt. De rammer ham virkelig spot on, fortæller Helle Sommerfeldt Kaspersen om nogle af de henvendelser, der har været.

Se hele indslaget om den niårige piges søgning efter fars historie i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY. Han har været væk i ti år - nu er nyt minde dukket op