I aften står han frem helt nøgen foran alle, der vil se på - i en god sags tjeneste
Der er en lige linje fra at være croquismodel til at acceptere sin krop, mener formand.
Torsdag aften kan man se Frederik Walter Olsen splitterravende nøgen på en scene foran flere hundrede mennesker.
Han er croqiusmodel, men ikke som de fleste andre. For Frederik Walter Olsen har cerebral parese.
Han har stået model før, blandt andet på Folkemødet, og arrangementet torsdag aften bliver hans tredje.
Han har valgt at stille sig frem for at normalisere kroppe, uanset hvordan de ser ud - noget, han også selv har måttet kæmpe med i sit liv, fortæller han i ‘Go’ aften LIVE’.
- Jeg har et fysisk handicap, og jeg kan ikke gøre noget ved det, og jeg er nødt til at acceptere det. Det gør jeg ved at gøre det her, siger Frederik Walter Olsen.
For selvom han fortæller, at han hviler i sin egen krop, har han også været udfordret af de kropsidealer, alle andre har.
- Vi går og tror, at vi allesammen skal ligne Cristiano Ronaldo eller Jennifer Lopez. Det skal vi ikke, lyder det fra den 30-årige croqiusmodel.
Kan lære noget
Der går en lige linje fra at deltage i et croquis-arrangement, hvor man tegner forskellige og anderledes kroppe til, at vi som samfund bliver bedre til at acceptere vores kroppes forskelligheder.
Det mener Simon Toftgaard Jespersen, der er formand for Muskelsvindfonden, som står bag arrangementerne.
- Vi har alle sammen issues. Nogle gange kan man lære noget af dem, der har været nødt til at acceptere tingenes tilstand i mange år, lyder det fra ham.
Derfor er det ikke kun Frederik Walter Olsen, man kan opleve nøgen og tegne. Han kommer til at stå sammen med andre, der har kroppe, der skubber til de kropsidealer, mange stræber efter.
Håbet et, at man gennem åben dialog og et møde med folk, der er forskellige, kan gøre op med perfekthedskulturen og tage en debatten om sårbarhed og skam, lyder fra Simon Toftgaard Jespersen:
- Vi har brug for en perfekt verden, hvor der er plads til alle, og hvor mangfoldigheden bestemmer, at der også er plads til os, siger han.
Livsbekræftende arrangement
Det er på Nørrebro Teater, Frederik Walter Olsen og de andre croquis-modeller skal stå foran et publikum, der skal tegne dem.
Det er et arrangement, der skiller sig lidt ud fra, hvad teatret ellers har haft præsenteret, men det er der ifølge Mette Wolf, der er teatrets direktør, en god grund til.
For da croquis-forestillingen fandt sted på Folkemødet på Bornholm første gang, sad hun blandt publikum.
- Da jeg så det på Folkemødet, blev jeg for altid forandret. Det var et virkelig smukt opgør med perfekthedskulturen, fortæller Mette Wolf.
Og det er også noget af det, hun håber, publikum går fra forestillingen med.
- Jeg håber, at de har fået en stor kærlighed til alt det, der ikke er mainstream, og at de forstår, at det er smukt, at vi er forskellige, lyder det fra Mette Wolf.
Formålet med det hele
Frederik Walter Olsen har fået mange positive kommentarer på både sociale medier og til arrangementerne.
Særligt husker han en ung mand, der kom over med sin kæreste, da arrangementet var på folkemødet.
- Han fortalte en meget lang og rørende historie omkring, at han i rigtig mange år har gået og været enormt usikker på sin egen krop og kropsidealer, mindes Frederik Walter Olsen
Og for ham betyder det noget at høre de historier:
- Hvis jeg kan være med til aftabuisere, at vi allesammen skal leve i denne her perfekthedskultur, så har jeg gjort det, jeg vil, slutter Frederik Walter Olsen.
Se hele indslaget om opgøret med perfekthedskulturen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY.