Far frygter ferien: - Det bliver seks lange uger

Mange forældre møder for høje forventninger, og på et tidspunkt knækker filmen, lyder det fra familieterapeut.

Skolernes sommerferie er officielt gået i gang.

For mange betyder det rejser, strandture, sommerhus og forlystelsesparker.

Det kan alt sammen lyde dejligt, men hvor de fleste nok glæder sig til, at sommerferien starter, er der også dem, der glæder sig til, den slutter igen.

En af dem er sognepræst Karsten Møller Hansen, der ikke ser frem til en sommer med sine fire børn, der har ferie i seks uger.

- Jeg bliver lidt udmattet ved tanken om sommerferien, fortæller han i ‘Go’ aften LIVE’.

Karsten Møller Hansen beskrev første gang sine tanker om sommerferie med børnene i en klumme i Berlingske 23. juni. Det gjorde han for at sætte ord på noget, han tror andre kan relatere til.

- Det er sat meget på spidsen, men jeg tror, der er en del, der både elsker at være sammen med deres børn, men også synes, det er lidt svært, siger Karsten Møller Hansen.

Vil gerne toppræstere

Karsten Møller Hansen er ikke den eneste, der ikke ser frem til ferie med familien.

Sådan lyder det fra familieterapeut Torben Pedersen Skovby.

- Det er en oplevelse af, at rigtig mange møder høje forventninger til, hvordan de skal være gode medarbejdere, venner, kærester og nu forældre. Det er endnu et sted, de gerne vil toppræstere, men man kan ikke være ekspert til alt, og så knækker filmen på et tidspunkt, fortæller han.

Men ifølge Torben Pedersen Skovby kan det ligefrem være en fordel for hele familien, hvis man ikke er sammen med børnene hele tiden:

- Børn skal også have tid til at kede sig og være kreative. Det er bedre med en halv time intenst kærligt samvær, hvor man er til stede, frem for at bruge en hel dag med dem uden at være der helt.

Jeg ville ønske, at jeg var en bedre far

Karsten Møller Hansen, sognepræst

Ifølge Torben Pedersen Skovby kan det være tabubelagt og svært at tale højt om.

Alligevel råder han forældre, der har det som Karsten Møller Hansen, til at italesætte forventningerne, inden ferien går i gang.

- Børn er jo følsomme mennesker, der kan mærke på forældrene, om de hygger sig eller ej, fortæller han.

Derfor mener Torben Pedersen Skovby, at man lige så godt kan være åben omkring sine følelser – også over for børnene.

Afstemning

Ser du frem til sommerferie med dine børn?

Forventninger til sig selv

Karsten Møller Hansen mener ikke selv, at børnene har høje forventninger til deres sommerferie, men alligevel føler Karsten Møller Hansen, at han skal give børnene en fantastisk sommerferie – og det er der, det går galt, mener han selv.

For selvom Karsten Møller Hansen elsker at være sammen med sine fire børn, føler han sig hurtigt utilstrækkelig.

- Det, man finder ud af, når man er sammen med andre mennesker, er, hvad man ikke kan finde ud af. Jeg ville ønske, at jeg var en bedre far, der gad alle mulige ting med dem, men jeg gider ikke stå i kø i Tivoli med dem, lyder det fra sognepræsten.

Karsten Møller Hansen fortæller, at han ville ønske, at han ikke havde det på den måde, men at han i mange år uden held har forsøgt at ændre sig.

Og siden sin klumme i Berlingske og besøget i ‘Go’ aften LIVE’ er Karsten Møller Hansen kun blevet bekræftet i, at der er mange flere, der har samme følelse af utilstrækkelighed, når de går sommeren i møde.

- Jeg har fået rigtig mange kommentarer, hvor folk skriver, at det var rart, at der var nogen, der turde sige det højt. For det er et tabu, slutter han.

Nu kan Karsten Møller Hansen se frem til to uger i Spanien med hele familien – og at komme hjem igen.

Se hele indslaget om de svære følelser fra 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY