Sundhed

10 råd: Sådan får du mere selvtillid

Hvordan har du det, når du skal til en fest, hvor det vrimler med mennesker, du ikke kender? Eller når du skal starte på et nyt job?

Kan du nikke genkendende til sommerfugle i maven, hurtig puls og svedige håndflader? Så er du ikke den eneste.

Mødet med nye mennesker er udfordrende for de fleste - det er nemlig vigtigt, at folk kan lide os. Når vi møder nye mennesker, ved vi ikke på forhånd, hvad de synes om os, og det skaber usikkerhed.

Det, der gør dig nervøs, er frygten for at blive afvist. Men fat mod - der er hjælp at hente i følgende ti gode råd fra singletricks.com:

Tag én med dig

I de situationer, hvor det kan lade sig gøre, er det en fordel at have en god ven ved sin side. Din ven kan lide dig, uanset hvad alle andre synes, og det skaber selvtillid og sikkerhed.

Sådan får du selvtillid, når du møder nye mennesker:

.

1) Tag én med dig

.

2) Husk at de nye kun er mennesker

.

3) Tro ikke automatisk, at du bliver dømt

.

4) Prøv at slappe af

.

5) Forbered nogle ting, du vil sige

.

6) Tag listen med dig

.

7) Giv dig selv nyt tøj

.

8) Vær tro mod dig selv

.

9) Accepter at nogle ikke kan lide dig

.

10) Gå ud og øv dig

Husk at de nye kun er mennesker

De nye mennesker, du møder, er mennesker som dig selv - du skal ikke leve op til en højere standard.

Tro ikke automatisk, at du bliver dømt

Hvis du mødes med nye mennesker i forbindelse med en begivenhed, så husk, at det er begivenheden snarere end dig, der er i fokus. Så du kan roligt slappe af.

Prøv at slappe af

Hvis du er for anspændt, vil din hjerne fokusere på din panik i stedet for det, du vil sige. Og du vil komme til at skabe et dårligere indtryk af dig selv.

Forbered nogle ting, du vil sige

Skal du møde nye mennesker i forbindelse med et bestemt formål (f.eks. et møde), kan du med fordel forberede det, du vil sige, ved at skrive det ned. Hvis du skal møde nye mennesker uden et bestemt formål (f.eks. en fest), er det sværere at forberede præcis, hvad du vil sige. Med fordel kan du dog forberede en liste med nogle generelle emner, som du kan bruge til at åbne en samtale.

Tag listen med dig

Husk din liste, når du skal til møde, så du altid kan tjekke dine noter og holde dit fokus. Er du til fest, er det mere besværligt at hive en liste op midt i en samtale. Men hvis du øver dig på emnerne hjemmefra, kan du garanteret godt huske dem.

Giv dig selv nyt tøj

Sørg for at du føler dig godt tilpas, f.eks. i nyt tøj eller med en smart frisure. Det vil gavne din selvtillid.

Vær tro mod dig selv

Det er vigtigt, at du er dig selv, ellers vil du få det dårligt med dig selv bagefter. Husk, at hvis folk ikke kan lide dig, som den du er, er de alligevel ikke gode venner for dig.

Accepter at nogle ikke kan lide dig

Du skal ikke lade dig slå ud af tanken om, at folk ikke kan lide dig. Der vil altid være nogen, der synes mindre om dig end andre. Sådan har du det også selv med folk, du møder. Men husk, at hvis du kan lide dig selv, er der helt sikkert mange andre, der også kan.

Gå ud og øv dig

Alt bliver nemmere med øvelse - sådan er det også, når du møder nye mennesker. Jo flere gange du har prøvet at gå ind i et rum uden at kende en eneste, des lettere bliver det for dig. Du kan øve dig i det små ved at snakke med kassedamen i supermarkedet, postbuddet eller avisdrengen.

Du kan læse mere om singletricks.com ved at klikke på linket i boksen.