Sundhed

Frugtbare kvinder går efter flirtende mænd

Når kvinder rammer den tid på måneden, hvor de er allermest frugtbare, så falder de pladask for mænd, der kan lægge ansigtet i flirtende folder.

Det viser nye forskning fra University of Portsmouth, hvor psykolog Dr. Edward Morrison har undersøgt en gruppe kvinders reaktion på mænds forskellige ansigtsudtryk.

HVAD SYNES JEG OM DIG?

Psykologer mener, at vi baserer 55 procent af vores førstehåndsindtryk af

andre på deres fremtoning og kropssprog, 38 procent på deres måde at tale på og kun syv procent på hvad den nye person egentligt siger.

Kilde: University of Portsmouth

Kvinderne fik fremvist billeder af mænd med forskellige ansigtsudtryk - og blev bedt om at vurdere, hvem af mændene, de syntes, der var mest attraktiv.

Gåden er stadig ikke løst

Flertallet af kvinderne foretrak de mænd, der havde flirtende ansigtsudtryk - især de kvinder, der havde ægløsning.

- Ansigtet er der, vi udstiller vores mest klare signaler - ansigtet er menneskets version af påfuglens hale. Men selv om et smil er let af tyde, så sender vi mange andre underliggende signaler med vores ansigter, siger Edward Morisson.

At de frugtbare kvinder gik efter de mest flirtende mænd, falder fint i tråd med tidligere undersøgelser, der viser, at kvinder med ægløsning går målrettet efter høje mænd med maskuline ansigter og dybe stemmer.

Kun det bedste er tilsyneladende godt nok, når kvinder skal producere arvinger.