Sundhed

Kvinde, slap af og find (måske) dit G-punkt!

Kvindens G-punkt er intet andet end en myte opstået ud af fri fantasi, påstår ny britisk forskning.

Den meget omtalte erogene zone, der efter sigende kan sende kvinder i den syvende himmel, lader sig ikke fysiologisk kortlægge, og derfor har en gruppe forskere sat sig for én gang for alle at fastslå, om det efterstræbte punkt findes.

Og efter at have undersøgt og udspurgt 1800 kvinder er konklusionen klar: G-punktet er opstået i kvindens fantasi med solid hjælp fra diverse dameblade og medieglade sexologer.

Og hvordan skal man så som kvinde forholde sig til det? Sexolog Rikke Thuesen giver dig her en række gode råd til, hvordan du tackler dit G-punkt, uanset om det findes eller ej:

1. Drop jagten på G-punktet. Ingen ved, om det findes, men helt sikkert er det, at hvis det skal have en chance for at folde sig ud og lade dig se sol, måne og stjerner, så skal det have de optimale vækstbetingelser - derfor:

Fakta om G-punktet:

- G-punktet er opkaldt efter den tyske gynækolog Ernst Gräfenberg, der var den første, der satte ord på den erogene zone for mere end 50 år siden.

- G-punktet skulle efter sigende være placeret 2-5 cm. oppe i vagina på den side, der vender mod maven.

- Italienske forskere påstår, at de for nylig har lokaliseret G-punktet ved hjælp af ultralydsscanninger - forskningen kritiseres for at være unuanceret.

- Der findes et center i hjernen, der ligeledes kaldes G-punktet, det er en forkortelse for Generthedspunktet og har altså intet med det vaginale G-punkt at gøre.

Kilder: BBC News, Wikipedia

2. Slap af, hav tillid til din partner og nyd din krop og din seksualitet - så giver du dig selv og din krop de optimale muligheder for at nå nye seksuelle højder. Jo mere du søger dit G-punkt, des mere akavet og anspændt bliver hele situationen omkring det.

3. Luk ørerne for andres praleri. Al den omtale af det lille punkt kan piske en stemning op, hvor der er al for meget fokus på G-punkts-præstation. Hav tillid til dig selv og tag andres pralerier med et gran salt.

Go' fornøjelse!

Kilder: BBC News, Wikipedia og sexolog og parterapeut Rikke Thuesen