Sundhed

Så beregnende er kvinder i sengen

Glem alt om, at sex og følelser hænger uløseligt sammen for kvinder.

To amerikanske forskere har interviewet mere end 1000 kvinder fra hele verden om deres seksuelle vaner, og hvilke motiver der ligger bag - det er der kommet bogen 'Why women have sex' ud af.

Resultaterne viser, at der ligger alt muligt andet og meget mere end romantik bag kvinders seksuelle udfoldelser.

Alt i alt har de to forskere og forfattere fundet frem til hele 237 grunde. Du kan se 10 af de mest brugte her:

1. Fysisk lyst. Måske er kvinder i virkeligheden ikke så meget anderledes end mænd?

2. Nærhed og tryghed. Kærlighed skal der til, og heldigvis nævner de fleste af kvinderne da også, at de går i seng med deres partner, fordi de elsker ham.

3. For at få fred for partneren. Mange af kvinderne indrømmede, at de godt kunne finde på at hoppe i kanen med manden for at få ham til at holde op med at plage om sex - luk munden, nu!

4. For at få partneren til at gøre bestemte ting, f.eks. slå græsset, støvsuge, gå ud med skraldespanden og lave mad.

5. For at sikre sig mod utroskab. En del af kvinderne fortalte, at de havde med i deres overvejelser, at manden skulle tilfredsstilles hjemmefra, inden han blev sendt afsted til f.eks. julefrokosten.

6. For at forebygge skænderier og sikre en god stemning i familien. Sex skaber nærhed og intimitet, og det smitter af på stemningen i hele huset.

7. For at give partneren en seksuelt overført sygdom! Denne grund vil vi lade stå ukommenteret hen.

8. Kedsomhed. Mange af kvinderne fortalte, at de godt kunne finde på at hive manden med i seng, hvis de ikke kunne finde på noget andet at lave - og det har manden sikkert ikke noget i mod.

9. For at dulme hovedpine. Den klassiske undkyldning: 'Ikke i aften, skat, jeg har hovedpine', holder ikke. Faktisk forholder det sig sådan, at orgasmer er et af de bedste smertestillende midler, der findes, fordi de frigiver en række muskelafspændende stoffer. Og det har kvinderne angiveligt fundet ud af; i hvert fald angiver en del af kvinderne hovedpine som en god grund til at dyrke sex.

10. For at få et selvtillids-boost. Mange af kvinderne fortalte til de to forskere, at deres selvtillid fik et ordentligt løft, når de følte sig begæret af deres mand.

Kilde: Guardian.co.uk, Dailymail.co.uk, Fyens Stiftstidende