Sundhed

Et køleskab - og en vibrator, tak

Du har altid kunnet købe summende kummefrysere og brummende blendere i Elgiganten - men nu kan du også finde vibrerede massageapparater på hylderne.

Det stuerene sexlegetøj findes nu i hvidevarebutikken - og det går rent ind hos danskerne.

"Salget går udmærket. Fra midt i december har man kunnet købe massageapparaterne på vores hjemmeside og i udvalgte butikker, og lige siden har salget været stigende," siger salgschef i Elgiganten, Jesper Holmegaard, til Nyhedsbureauet Newspaq.

GUIDE TIL SEXLEGETØJ Læs mere lørdag hvor sexolog Rikke Thuesen på go.tv2.dk giver dig seks gode råd, som du skal kende, før du køber sexlegetøj.

Alle har ret til god sex

Den lette adgang til sexlegetøjet er direkte "fantastisk", mener sexolog Maj Wismann.

"Det er med til at gøre det seksuelle mindre fy fy og sender et signal om, at alle har ret til et godt sexliv. Det kan hjælpe nogle til at tale om, at man ikke har et fantastisk sexliv, men kan få et endnu bedre et ved hjælp af legetøj. Mange kvinder får jo aldrig orgasme, når de har sex med kæresten," siger hun til Newspaq.

Men det kan også være stressende at skulle forholde sig til sit sexliv, når man blot er i Elgiganten for at købe en brødrister, mener parterapeut Jannitara Skjoldborg.

"For nogen kan det føles som et yderligere pres for mere og bedre sex. Når det nærmest ligger i køledisken i supermarkedet, kan det være grænseoverskridende og faktisk give mindre lyst. Det kan komme til at flytte fokus fra, at god sex ikke starter med maskiner, men med nærvær," siger Jannitara Skjoldborg, til Newspaq.

Vi vil ha' maskiner

Danskerne vil dog gerne have maskiner mellem benene, hvilket man mærker hos Matas. Foruden de sensuelle Philips-apparater sælger de også 'traditionelle' dildoer, klitorisvibratorer og vaginakugler; men de kan ikke findes på hylderne ved siden af vatrondellerne og barberskummet.

"Salget af sexlegetøj foregår fortsat alene via vores website, så kunderne ikke eksponeres for dem ufrivilligt i butikkerne. Sexlegetøj inklusiv glidecreme og kondomer udgør i dag ni procent af den samlede omsætning på matas.dk. Man kan bestemt sige, at disse varer er kommet hæderligt fra start i Matas," siger Henrik Engberg Johannsen, informations- og miljøchef i Matas, til Newspaq.

51 procent af danskere mellem 20-45 år ejer mindst et sexlegetøj, har en Zepera-undersøgelse tidligere vist.