Sundhed

Strandklar med Nymann: Til kamp mod appelsinhud

Rigtigt mange kvinder har appelsinhud - og hvis du er én af dem, kan du trøste dig med, at det har ikke noget med overvægt eller fedt at gøre som sådan.

Man kan godt have lidt for meget sul på kroppen og ikke have appelsinhud og man kan være tynd, som et stankelben, og have appelsinhud.

Men der kan gøres noget ved det! Og det kan nærmest forsvinde, hvis du vil det nok.

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud er fedt, der har hobet sig op i det lag fedt, der beskytter kroppen og sørger for, at kvinden for eksempel har energi og næring nok til at blive mor.

Men hvis vævet ikke får nok med næringsstoffer - inklusive vand - bliver bindevævet stivere og trækker sig lidt sammen, og så opstår de små fordybninger i huden, der er så karakteristiske for appelsinhud.

Samtidig vokser fedtcellerne i læderhuden og skyder op i den svage hud, som de små buler, vi så kalder appelsinhud.

Kan creme fjerne appelsinhud?

Du kan købe mange forskellige cremer, der lover at appelsinhuden forsvinder. De indeholder vitaminer, urter, mineraler og antioxidanter. De gode kan gøre din hud blødere, glattere, sundere og bedre i stand til at reparere sig selv. De bedre cremer indeholder antioxidanter, antiinflammatoriske ingredienser og stimulerer blodcirkulationen.

Appelsinhuds ramte områder er dehydrerede og ødelagt og har brug for beskyttelse og øget blodforsyning. Og disse cremer kan midlertidig skjule appelsinhuden.

Men selve årsagen til appelsinhudens fremmarch skal behandles indefra, for det er der, at skaden er og sker.

Cremer kan faktisk ikke gå gennem læderhuden og nå ned til der, hvor appelsinhuden virkelig er. Cremer og lotions kan kun påvirke de yderste lag af huden og derfor virker de ikke alene.

Vi skal helt ind

For virkelig at få has på hytteretten på lår, balder og arme skal du gå meget dybere; indenbords i kroppen og den eneste vej er gennem munden og gennem bevægelse af musklerne.

Her på Nymanns Slankeskole gælder det sund kost og motion for at give det bedre "indre" resultat og alle cremerne lader vi kosmetikfirmaerne om at guide dig rundt i.