Sundhed

Guide: Lær at score på fem minutter

Kamilla Walsøe har ikke prøvet at blive scoret på fem minutter - men en af fredagens morgengæster gjorde et ihærdigt forsøg

Kan man score en date på fem minutter? Ja, det kan man ifølge eksperterne - hvis du tør og er god til at give komplimenter.

EN SCORING En scoring er en realitet det øjeblik, du har modtaget en anerkendelse af, at den anden part vil noget mere med dig - for eksempel et telefonnummer eller et kys.

Du skal dog træne lidt og forberede dig på den helt rigtige måde at score næste gang, du har muligheden.

Her får du en lille guide til en hurtig scoring fra sexologerne Cecilie Lolk og Jacob Olrik.

1. Hold fokus.

Når øjnene mødes, så bliv i situationen og undgå at flakke med blikket. Smil og bliv i flirten - nu er du igang.

2. Sig noget pænt

Benyt dig af oprigtig smiger inden for de første to minutter efter mødet. Kvinder vil gerne føle sig udvalgt og komplimenteres, men de vil hellere beskrives som 'dejlig' end som 'sød' eller 'fræk'. Mænd vil til gengæld gerne kaldes 'frække', så der kommer fokus på deres maskulinitet og store brystkasser.

3. Præsenter din mission

Så skrider du til handling og gør det klart, at du godt kunne tænke dig mere med den anden part: 'Må jeg få dit nummer?' eller 'Har du lyst til at drikke en kop kaffe en dag?'.

4. Så er den på plads

De fem minutter er gået, og din scoring er hjemme, hvis du har et nummer eller en aftale om en date i lommen - eller har fået et kys.

Har du selv prøvet at score eller blive scoret på fem minutter? Del ud af dine tips her.