Sundhed

10 tips der giver dig mere energi

Du vågner først så småt ved tredje kop kaffe på jobbet og forsøger uden held at holde dine øjne åbne under endnu et meget langtrukkent møde på jobbet.

Hvis du savner mere energi i hverdagen, så læs med her, hvor vi giver dig 10 sikre tips til at føle dig klar, parat hele dagen.

1. Husk morgenmaden

Du ved det godt: Morgenmaden er dagens vigtigste måltid - ikke mindst hvis du vil igennem dagen med energi og godt humør. Men det er ikke croissanter eller hvidt brød, der giver dig en bedre dag. Det er derimod en kombination af kulhydrater, proteiner og sunde fedtstoffer - for eksempel i form af havregrød med mandler og bær eller en omelet med avocadoskiver på.

2. Snyd dig til godt humør

Smil til verden, og den begynder langsomt at smile til dig. Hvis du lader som om, at du er fuld af energi og i godt humør, så bliver du det også inden længe. Dit ansigtsudtryk påvirker din hjerne og selv et falsk smil skulle ifølge undersøgelser sende endorfiner til hjernen.

3. Vend situationen på hovedet

Når noget gør dig i dårligt humør, påvirker det dit energiniveau prompte. Så prøv altid at se det positive i sitautionen. Hvis du for eksempel har haft et skænderi med en kollega, så sig til dig selv, at det er godt, at du kan sige fra og ikke lader dig træde på.

4. Overrask dig selv

Hvis dagligdagens rutiner begynder at kede dig, mister du energi. Overrask dig selv ved at køre en anden vej til jobbet end normalt - eller skift morgenløbeturen ud med en om eftermiddagen. Selv små forandringer kan gøre en stor forskel.

5. Drik koldt vand til møderne

Det er ikke tilfældigt, at du drømmer om at klaske koldt vand i hovedet på dig selv, når eftermiddagens sidste møde trækker ud. Koldt vand er en fantastisk energibooster, iste er endnu bedre. Men nøjs med at drikke det.

6. For lidt søvn kræver små koffeinskud

Tag flere små kopper kaffe frem for to-tre store, hvis du har fået for lidt søvn. Undersøgelser viser, at små doser koffein spredt ud over dagen virker bedre end få store.

7. Sig hvad du mener

Det kræver alt for meget energi, hvis du holder din mening tilbage eller benytter dig af små, hvide løgne. Sig hvad du mener, men gør det på en pæn måde. Så sparer du en masse kræfter.

8. Træææææk vejret

Pulsen ryger hurtigt op, når noget driller på jobbet - men du kan med fordel sørge for at få den hurtigt ned igen ved ganske enkelt at trække vejret. Træk vejret ind gennem næsen, helt ned i maven og pust ud gennem munden.

9. Træn til musik

Er det svært at komme igang med dagens træning, så smid din yndlingsmusik i ørerne. Undersøgelser viser, at musik med 120 - 140 beats pr. minut øger din træningsindsats markant.

10. Giv dig selv mørk chokolade

Sukker, sukker, sukker. Det er det eneste, du kan tænke på kl. 15, ik? Det er ok, hvis du vælger et enkelt stykke mørk chokolade med min. 60 procent kakoindhold.

Kilde: Health.com