Mødre praler overdrevent med deres børn

Frederiks mor har allerede rigeligt at se til, da sønnike pludselig skal have vuggestuens maskot - tøjbamsen Teddy - på visit. Derfor søger hun hjælp på sin Facebook-side:

- 'Frederik har ufrivilligt besøg af tøjbamsen Teddy fra vuggestuen og jeg skal skrive en fortælling om, hvad de har lavet. I morgen skal der læses højt fra bogen og at dømme efter de andre børns oplevelser med Teddy, er der ingen grænse for overskuddet og økologiske speltboller. Tale om præstationsangst. Nogle forslag til, hvad Frederik har lavet med Teddy? Sandt at sige har Teddy bare ligget ved siden af opvasken siden i eftermiddags...'

Frederiks mor sidder midt i eksamenslæsningen og har slet ikke brug for en ekstraopgave i form af at skulle passe vuggestuens maskot hele weekenden.

En velmenende veninde råder hende til at fotografere bæstet, printe billederne og klistre dem ind i bogen.

- Så behøver man ikke at skrive så meget, og de andre bliver imponerede over ens printer, er venindens erfaring.

Mor stirrede ind i computeren

Den eksamensramte mor anlægger dog den mere socialrealistiske vinkel, og tøjbamsen Teddy fortæller derfor i vuggestuens bog:

- 'I dag besøgte jeg Frederik. Jeg fik lov til at ligge oven i vasken, mens Frederiks mor sad og stirrede ind i computerskærmen. Det har hun gjort i en uge nu...'

Men Frederiks mor er ikke alene med præstationsangsten. En ny britisk undersøgelse blandt 3.000 mødre viser, at mødre konkurrerer om alt fra hvornår deres barn kan kravle, gå og tale til hvor meget og hvor hurtigt de selv taber sig efter fødslen.

39 procent kan ikke lade være med at prale af barnets præstationer og næsten halvdelen af de adspurgte mødre ønsker, at deres barn skal være den første til at kravle, gå og tale.

Hver fjerde mor prøver at være den mest organiserede mor, og hver femte siger, at de ligefrem svælger i, at deres barn var hurtigst til at få styr på pottetræningen.

De kan ikke gøre for det

Kvinderne er godt klar over, at denne rivalisering måske er ikke er god. Selvom 78 procent af kvinderne indrømmede, at deres konkurrence-mentalitet var 'latterlig' , sagde de fleste alligevel, at de 'bare ikke kunne lade være'.

At tabe al den vægt, man har taget på under graviditeten, er også et område, mødrene konkurrerer på. 27 procent indrømmer, at de går på skrap slankekur og motionerer intensivt efter fødslen, og 19 procent af kvinderne vil være den bedst klædte mor.

Føler sig utilstrækkelige

Men det er tilsyneladende overflade. 39 procent af kvinderne sagde i undersøgelsen, at de følte sig som en fiasko. 4 ud af ti kvinder kunne også blive misundelige på veninder, der lader til at have styr på mor-rollen, og trækker sig væk fra de perfekte veninder.

En talskvinde fra Mum Poll, der har lavet undersøgelsen siger:

- Mødre lægger et frygteligt stort pres på dem selv for at være den bedste til alt. Men det er umuligt at have det perfekte hus, en opmærksom mand og bage den bedste kage i nogensinde i hele byen på samme tid og hele tiden. Det ville sikkert være en lettelse for mange mødre at besøge andre mødre, der har et hjem, der er lige så rodet som deres eget, hvor børnene ikke allerede har bestået deres eksaminer og hvor manden arbejder til sent om aftenen flere dage i træk.