Navlen afslører om du er en god løber

Er du den fødte sprinter, eller har du potentiale som et piskeris i vandet? Tjek din navle, lyder rådet fra forskere, der har dykket ned i mere end 100 års sportsresultater og mener at have knækket fartkoden.

Positionen af din navle afslører, om du har en fordel fra naturens side som enten løber eller svømmer, viser ny forskning.

Om undersøgelsen

Forskningsprojektet er ledet af professor Andre Bejan fra Duke University. Det baserer sig på atleters sportsresultater gennem de seneste 100 år og er offentliggjort i International Journal of Design and Nature and Ecodynamics.

Navlen sidder nemlig lige der, hvor din krops tyngdepunkt er, hvilket i princippet betyder, at dit fartpotentiale ikke kan bestemmes ud fra bare din højde.

Forskellen på svømmere og løbere

Sidder navlen højt oppe på maven, sidder dit tyngdepunkt højere oppe, hvilket giver dig mere naturlig drivkraft som løber.

Løb kan nemlig sammenlignes med at falde fremover, og ifølge de fysiske love, så er det så enkelt, at jo højere et punkt, en masse falder fra, desto hurtigere vil det falde.

Men sidder navlen længere nede på maven, har du et lavt tyngdepunkt. Du vil dermed være stærk i torsoen, der bruges til at skabe fremdrift i vandet - basalt set handler det som svømmer nemlig om at kunne blive båret frem af de bølger, din torso skaber. Og jo større torso, desto større bølger...

Kilde: Inquirer Sports