Sundhed

Var det noget med et glas babymad?

I Hollywood og omegn er ingen portioner for små eller idéer for tossede, når det kommer til tabe sig, men er du klar til leve af babymad eller vand med citron og honning? Se to tossede kure fra filmbyen her.

The Baby Food Diet

The Baby Food Diet er en af de skøre, skøre Hollywood-kure, der bygger på idéen om, at man udskifter morgenmaden med et enkelt glas moset babymad, som i gennemsnit indeholder 100 kcal pr. portion. Frokosten bliver også udskiftet med et glas babymad, mens aftensmaden er 'rigtig' mad, som består af magert kyllingebryst og salat. Mellemmåltiderne består af vand.

Hvem følger den?

Lily Allen og Jennifer Aniston skulle efter sigende være to af de stjerner, der benytter sig af kuren.

Hvad siger diætisten?

- Jeg synes ærligt talt, at det er noget mærkeligt noget at skulle spise mos - og 100 kcal. per glas er virkelig lidt, også når man skal tabe sig. Man spiser ikke rigtig mad og bliver heller ikke mæt, så det er ikke en kur, jeg vil anbefale folk at følge, siger klinisk diætist Stephanie Kelmann fra Diætistkompagniet i København.

The Master Cleanse Diet

Endnu en Hollywood-kur, hvor du igennem ti dage kun må drikke en mikstur, der består af koldt vand, to spiseskefulde citronjuice, to spiseskefulde sirup og to nip cayennepeber. Du skal drikke mellem seks og 12 glas om dagen og må ikke indtage andet end det. Om aftenen skal du drikke en kop afførende te.

Hvem følger den?

Beyoncé og Naomi Campbell.

Hvad siger diætisten?

- Den er nærmest farlig, og man kan sammenligne den med at få et drop i armen, hvor man lige akkurat får dækket sin salt- og væskebalance, og så holder man blodsukkeret kunstigt oppe med lidt sirup. Når man drikker afførende te, risikerer man også at blive dehydreret, og man får overhovedet ingen næringsstoffer i kuren, så man kan blive meget træt og uoplagt, og kuren kan være rigtigt farlig for folk, der er svækkede eller syge i forvejen, siger klinisk diætist Stephanie Kelmann fra Diætistkompagniet i København.