Sundhed

Slagt din indre sukkergris

Har du en meget sød tand og er trængende efter cola, vingummibamser og chokolade hele tiden? Du kan sagtens få kontrollen over trangen og få et sundt forhold til sukker.

Det kræver bare, at du forstår din trang til sukker, for det er vejen til at udvikle et sundt og naturligt forhold. Løsningen er sjældent et 100 procents forbud mod at spise sukker. Et totalt forbud fører nemlig meget ofte til en forstærket trang, der er endnu sværere at kontrollere.

Hold dit forbrug nede

Du kan sagtens nyde sukker i små mængder, uden at du risikerer at øge risikoen for åreforkalkning eller mister din slanke talje. Du skal bare sørge for, at det tilsatte sukker aldrig udgør mere end 10 procent i dit daglige kalorieregnskab. Får du styr på dit sukkerforbrug, kan du i stedet glæde dig over, at sukker også giver dig noget godt. Derfor handler det om, at du accepterer din sukkertrang og håndterer den på en god måde.

Forbud kan skabe afhængighed

Det er med andre ord helt normalt at have trang til sukker og søde sager indimellem. Det er også normalt, at denne trang nogle gange kan opleves så stærk, at du nærmest ikke kan modstå den. Forbyder du dig selv at spise sukker, gør du det blot værre for dig selv, fordi trangen bliver stærkere og endnu mere uimodståelig. Det kan medføre, at du oplever, at du er afhængig af sukker.

Det første skridt ud af denne situation er, at du accepterer din trang til sukker. Det er samtidig vigtigt, at du giver slip på ordet 'afhængighed' og i stedet søger efter det gode, som sukker giver dig. Prøv, at finde frem til, hvordan du kan få det på andre måder, som er lidt sundere for din krop. På den måde kan du gradvist bevæge dig i en sundere retning, hvor du til sidst får kontrollen over din indre sukkergris.