Mødre favoriserer sønnerne

Mødre behandler sønner og døtre forskelligt og 88 procent af mødrene indrømmer, at sønnerne er favoritterne.

Ifølge en rundspørge på det britiske website for forældre, Netmums, behandler kvinderne deres sønner bedre end deres døtre. Det skriver guardian.co.uk.

Mødrene er mere tilbøjelige til at beskrive deres sønner som 'sjove', 'frække', 'legesyge' og 'kærlige', mens de er meget mere kritiske overfor døtrene og beskriver dem som 'alvorlige', 'uregerlige' og 'argumenterende'.

Mødrene er klar over, at de behandler børnene uens, selvom de i virkeligheden hader at gøre forskel på dem på grund af deres køn. Undersøgelsen, hvor mere end 2.000 mødre med bade sønner og døtre blev spurgt, viste, at kvinderne er dobbelt så tilbøjelige til at være kritiske overfor døtre end overfor sønner. Samtidig sagde 55 procent af kvinderne, at det er nemmere at knytte bånd med sønnerne. Mere end en femtedel af mødrene lader også sønnerne slippe af sted med flere drengestreger end pigerne.

Bryd forskelsbehandlingen

Chrissy Duff, der er er familierådgiver ved Netmums advarer mod, at denne forskelsbehandling kan have en negativ, vedvarende effekt på pigerne, og at pigerne bliver mere selvkritiske, når de bliver voksne end mænd, der er vokset op med en mere glad og ukritisk attitude fra moderen.

"Kvinder ser ud til at bære rundt på en følelse af misbilligelse og negativitet fra forældrenes side helt ind i voksenalderen," siger Chrissy Duff.

Netmums opfordrer mødre til at forsøge at bryde forskelsbehandlingen mellem kønnene. Lad eksempelvis pigerne lege med 'drengelegetøj' og omvendt. Kom heller ikke rendende, hver gang datteren kæmper med en opgave, men giv hende tid til selv at løse problemet, så hendes oplevelse af selvrespekt og uafhængighed vil blomstre.