Nybagte forældre stjæler babynavne

Mange forældre har fundet på at kalde deres babyer for Freja og Mikkel. Andre forældre har ikke lige så nemt ved at vælge et navn. Derfor 'stjæler' de andre forældres navne.

Babyens navn kan næsten ikke blive unikt nok, men alligevel kniber det med opfindsomheden, viser en rundspørge som det britiske forældre-website gurgle.com har lavet.

Når nogen forældre kigger tilbage i familien stamtræ for at finde et fint navn, spørger andre bare forældre i bekendtskabskredsen, hvad de planlægger at kalde deres kommende baby. Og vupti, så har de fundet et navn.

I rundspørge svarede 25 procent af kommende mødre, at de har oplevet, at andre forældre har nappet det navn, de ellers havde valgt til deres baby. Så mange forældre vælger simpelthen at bevare navnet som en hemmelighed indtil barnet skal navngives, så andre ikke skal få samme gode ide.

I England er nogle af de mest populære 'tyvekoster' - navne, der især bliver hugget af andre forældre - Lilly, Ellie, Eve, Angel, Lavender og Poppy til pigerne, mens drengenavnene tæller Ross, Dylan og Noah.

Ingen vil indrømme tyveri

Det er især forældre, der har planlagt at kalde deres barn for noget helt usædvanligt, der er mest udsatte for tyveri. Anderledes navne, der er blevet rapporteret 'stjålet' er Tilly Madison, Beau og Milan.

På trods af at et mange forældre føler sig udsat for navnetyveri, er kun fire procent af forældrene i undersøgelsen villige til at indrømme, at de faktisk har fundet på navnet efter inspiration fra andre forældre.

I Danmark er de mest populære pigenavne Freja, Ida og Emma og til drengene er det Mikkel, Lucas og William. Så hvis du vælger et af de navne, er der stor risiko for, at andre forældre også har fået samme ide, og ikke nødvendigvis har stjålet 'dit' navn.