Sundhed

Ekspert: Lad tvillingerne være forskellige

Med ankomsten af de nye royale tvillinger, kan Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik nu kalde sig forældre til fire. En ekspert påpeger, at det især er vigtigt at se tvillingerne som to individer.

- Den største faldgrube er, hvis en tvilling ikke får lov til at udvikle sig som person, men bliver presset til at være noget andet, siger psykolog Anna Lisa Hyltén Cavallius. Hun er selv mor til tvillinger og en del af et ekspertpanel på hjemmesiden tvillinger.com.

"Især hvis man ikke får udviklet hver sin identitet, men bliver en 'klump'. Så kommer man ud i en situation, hvor man ikke kan adskille sig selv fra sin tvilling. Så får man svært som større og voksen at fungere hver for sig," siger Anna Lisa Hyltén Cavallius.

Gå udenom ens tøj

Psykologen anbefaler derfor, at Kronprinseparret modstår fristelsen til at klæde tvillingerne i nuttet, ens tøj.

"Nyere forskning viser, hvor forskellige børn er fra fødslen. Derfor skal man klæde dem forskelligt. En sjælden gang kan man klæde dem ens," siger Anna Lisa Hyltén Cavallius.

Hun mener, at det er et vigtigt skridt på vejen til, at give børnene lov til at være sig selv. For andre kan prøve at skubbe deres personlighed i en særlig retning:

"Af omgivelserne kan tvillinger være presset til at være for ens eller for forskellige," siger hun.