Sundhed

Amning forbudt på Facebook

Hvis du vil dele billeder af din baby med andre, skal du ikke gøre det på Facebook, hvis billederne viser en baby, der bliver ammet. Billeder af kvinder, der ammer deres baby, bliver nemlig slettet, fordi de er "anstødelige".

Kvindens bryster blev designet til at skulle give afkommet mad. Men amning er tilsyneladende ikke den mest naturlige ting i verden. I hvert fald bliver billeder af amning slettet for at være anstødelige på Facebook, skriver det amerikanske forældre-site Parenting.com.

Facebook har slettet gruppen "The leaky boob" ("det lækkende bryst", red.), der er en støttegruppe for ammende mødre, hvor de kan få rådgivning og støtte til amningen. Grunden til, at gruppen blev slettet var, at den havde forbrudt sig mod Facebooks vilkår for brug af siden. Det blev indikeret, at ammebilleder på siden var anstødelige.

Støtte til lækkende bryster

En støtteside for at få The Leaky Boob tilbage - "Bring back The Leaky Boob" - blev hurtigt lavet af medlemmer af den originale side - og lige så hurtigt slettet igen af Facebook. "TLB Support" og "Bring Back the leaky boob - again" blev dernæst oprettet, og de har indtil videre fået lov til at blive. Den originale side er blevet lukket, åbnet, lukket og åbnet igen i løbet af en uge.

Jessica Martin-Weber, der grundlagde The Leaky Boob, opfordrede Facebook til at åbne siden igen og samtidig droppe opfattelsen af, at amning er anstødeligt. Gruppen blev åbnet igen af Facebook, men flere medlemmer melder om, at de har fået slettet billeder fra deres egne profiler.

Facebook har tidligere slettet billeder af kvinder, der ammer. Det sker blandt andet, hvis man kan se for meget af brystvorten. Medlemmerne af de forskellige amme-støttegrupper raser over, hvad de opfatter som om, at Facebook sidestiller ammebilleder med nøgenbilleder.

Har du oplevet, at Facebook har slettet dine ammebilleder? Eller synes du, at billeder af amning er anstødelige? Giv os din mening i kommentarfeltet herunder.